Op de foto het nu nog lege maar al wel mede door de Kunstkring ingerichte ontmoetingscentrum Arrhenius
Op de foto het nu nog lege maar al wel mede door de Kunstkring ingerichte ontmoetingscentrum Arrhenius (Foto: John Koot)

Kunstkring Alexander verhuisd van Binnenhof naar Arrhenius

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Sinds begin 2017 stelde Van Deursen Vastgoed een winkel beschikbaar voor bewoners van Ommoord en bezoekers van het Ommoordse winkelcentrum de Binnenhof. Het kreeg de naam Informatie en Inspiratiecentrum Binnenhof (IIB) mee. Iedereen kon vrij binnenlopen voor een kop koffie en een praatje. Al snel bleek dat er een activiteiten-programma nodig was om het project te laten slagen. Met hulp van de Kunstkring Prins Alexander kwamen er workshops en exposities in de ruimte. Eerst onder aansturing van Jolanda van der Heiden, twee jaar later door John Koot, beide leden van de Kunstkring. Met name John bouwde het programma verder uit en er kwam steeds meer loop in het IIB. Met workshops schilderen, textielkunst, fotorestauratie, kaarten maken en handwerken/breien.
Vorige maand besloot Van Deursen dat het mooie initiatief en de maatschappelijke activiteit in de Binnenhof toch moest wijken voor de commercie. Er komt vanaf 1 januari een nieuwe huurder in het pand met een gewone winkel. Voor de Kunstkring een zure appel, vooral omdat er de laatste maanden een flinke groei zat in het aantal bezoekers.

De Vereniging Kunstkring Prins Alexander is afgelopen weekend al verhuisd naar een nieuwe locatie: Ontmoetingscentrum Arrhenius aan de John Mottweg 104, onderin de Arrhenius Torenflat. Helaas iets buiten het winkelcentrum, maar goed bereikbaar voor alle deelnmers aan de workshops. Twee workshops "Schilderen en Tekenen met Roza" (op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur verzorgt door Roza Dzhakova) en "Textielkunst" (op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur verzorgt door Nel van der Poel) gaan dus gewoon door en beginnen resp. op woensdag 4 december en donderdag 5 december. Vanaf volgende week is ook de fotorestauratie van fotograaf John Koot weer present, wekelijks op woensdag van 14.00 tot 16.30 uur kan men er terecht voor adviezen en hulp bij het herstellen van beschadigde foto's, Zelfs verscheurde foto's kunnen weer mooi worden.
Ook andere workshops gaan mogelijk verder. Het ontmoetingscentrum onderin de Arrheniusflat wordt beheerd door Dock, die er meer activiteiten, ook van flatbewoners, wil realiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden