Zwaanshalskwartier krijgt Kersthuiskamer in leegstand hoekpand

Rotterdam - De ondernemers en winkeliers in het Zwaanshalskwartier pakken dit jaar groots uit in de weken voor kerst. De winkelstraat wordt omgetoverd tot gezellige kerststraat. Een leegstaand winkelpand wordt omgetoverd  tot Kersthuiskamer en is het middelpunt van een kerstprogramma op de drie zaterdagen voor kerst.

Vanaf 7 december kunnen bezoekers meerdere kerstactiviteiten verwachten. Een hoekpand op de Zwaanshals wordt omgetoverd tot Kersthuiskamer met betoverende etalages die in de maand december bewonderd kunnen worden. De huiskamer wordt het middelpunt van de kerstprogrammering die op 7, 14 en 21 december wordt gehouden.

In samenwerking met de ondernemers uit de straat wordt een programma samengesteld op de drie zaterdagen voor kerst. Zo zijn er live muziekoptredens, worden er kerstverhalen verteld en kun je workshops volgen. In de straat komt een grote kerstboom te staan, deze wordt op 7 december versierd. Op deze dag opent ook de Kersthuiskamer. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn buurtbewoners en buurtkinderen van harte welkom tijdens de opening, voor een hapje een drankje. Samen met de kinderen worden kerstballen versierd en wordt de boom opgetuigd. \

Op 14 december is in de Kersthuiskamer een Voorleesmiddag met kerstverhalen. Op 21 december is er live muziek van het 15-stemmige Carols Kerstkoor, onder leiding van Madelène Roovers. Dit optreden is een spin off van de SKVR. Ook speelt een band Funky kersttunes in de Kersthuiskamer. Op 21 december dag viert ook de Oogstmarkt op het nabijgelegen Noordplein haar Kersteditie. 

Zie ook /www.facebook.com/Zwaanshalskwartier 

---- 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden