Eerste beelden onthuld van decor Songfestival, zó gaat het eruitzien!

Rotterdam - Met nog een kleine zes maanden te gaan tot de twee halve finales en de finale zijn vandaag de eerste beelden onthuld van het decor voor het Eurovisie Songfestival 2020. Het decor is geïnspireerd door het thema 'Open Up' en het typische Nederlandse vlakke landschap.  

Decorontwerper Florian Wieder: "Het decorontwerp laat de verbinding zien tussen de lucht, de zee en het land. De horizon is de link tussen deze elementen en die horizon zal werken als een venster om de wereld van Eurovisie 2020 te openen. Het vloerplan van het decor is geïnspireerd op de kanalen en bruggen die land en water in Nederland verbinden. Hiermee willen we de artiesten zo dicht mogelijk bij het publiek brengen." Wieder won de pitch voor het decorontwerp, waaraan zowel Nederlandse als buitenlandse decorontwerpers meededen. 

Na een jaar van afwezigheid zal deze editie de zogenaamde 'Green Room' - waar de artiesten plaatsnemen na het optreden - in de zaal terugkeren. Hierdoor zal het publiek zich meer verbonden voelen met de artiesten uit de 41 deelnemende landen.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. Met alle repetities erbij zijn er in totaal negen shows in Ahoy. 

Meer beelden hieronder en op de site van avrotros.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden