De tegel die op 30 augustus werd geschonken aan Ahoy toen bekend was geworden dat daar het songfestival gaat plaatsvinden. Vanaf vandaag kun je op de foto met de Eurovisie Songfestival  tegel!
De tegel die op 30 augustus werd geschonken aan Ahoy toen bekend was geworden dat daar het songfestival gaat plaatsvinden. Vanaf vandaag kun je op de foto met de Eurovisie Songfestival tegel! (Foto: Demi Meder)

Eurovisie Songfestival zoekt Rotterdammers die willen helpen!

Rotterdam - Wil je helpen op het Songfestival? Dat kan! Vanaf nu kun je je aanmelden als vrijwilliger voor het Eurovisie Songfestival dat in mei 2020 plaatsvindt in Rotterdam. Vandaag was in Ahoy de aftrap voor het vrijwilligersplatform.

door Demi Meder

Er zijn vrijwilligers in en buiten Ahoy nodig. Binnen Ahoy begeleid je mensen naar hun stoelen, maar je krijgt ook veel te zien achter de schermen. Buiten Ahoy haal je mensen op bij het station, breng je ze naar hun hotel en je begeleid ze verder door Rotterdam. Daarom ontvangt de organisatie graag aanmeldingen van Rotterdammers, omdat die de stad goed kennen. ''Je bent eigenlijk het visitekaartje van de stad'', zegt Yvonne Tamminga van Event Makers.

Event Makers is het bureau dat zorgt voor het platform. ''Wij hebben in Rotterdam ervaring met meerdere grote sportevenementen'', vertelt Yvonne, ''Die evenementen hebben de hulp van vrijwilligers hard nodig.'' De organisatie wil op het Songfestival uiteindelijk 1000 mensen werven, waarvan er 650 ook echt ingezet worden.

Cabaretier Richard Groenendijk maakte vandaag als eerst een account aan op het platform. ''Al moet ik patat bakken voor de kandidaten, dan vind ik het al helemaal goed. Ik wil er gewoon bij zijn!''

Aanmelden kan via www.eventmakers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden