De bobsleebaan op het Maltaplein in Nesselande trekt veel bekijks en zeer enthousiaste toeschouwers Foto Annemarie van der Ploeg
De bobsleebaan op het Maltaplein in Nesselande trekt veel bekijks en zeer enthousiaste toeschouwers Foto Annemarie van der Ploeg (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Iedereen wil de snelste zijn in de bobsleebaan

Rotterdam - Haarnetje en helm op, zitten in de bobslee en racen maar! Afgelopen weekend kon iedereen genieten van een razendsnel ritje in de bobsleebaan op het Maltaplein. De snelheid van iedere deelnemer werd bijgehouden. Voor velen aanleiding om de rit nogmaals te maken en het eigen record te breken. Het was feest in Nesselande met kraampjes, muziek en natuurlijk de bobsleebaan.

door Annemarie van der Ploeg

Enthousiaste gezichten waren er bij diegenen die van de bobsleebaan af kwamen. Er stond een straffe wind op het plein maar dat maakte niet uit. Deelnemers wachtten enthousiast op hun beurt.

Winkelcentrum Nesselande Boulevard bestaat tien jaar en vierde dat met een winterfestijn. In het weekend van 29 november tot en met 1 december was het een gezellige drukte op het Maltaplein. Er was een bobsleebaan gebouwd van 70 meter lang en 3,5 meter hoog, waarop een snelheid van wel 40 km/uur kon worden bereikt. Iedereen mocht er een gratis ritje maken. Er waren houten huisjes met koek en zopie. De gratis suikerspinnen voor de kinderen maakten het feest compleet. Ook waren er kinderworkshops en zorgde een DJ voor een feestelijke muzikale omlijsting.

Super leuk
Joanny van Heuven vertelt: "Ik vond het heel leuk in de bobsleebaan. Je kan er ook een hele snelle tijd in maken. Ik kreeg een Chocomel omdat ik sneller was dan de mannen die bij de bobslee stonden. Als iemand mijn tijd verbetert, ga ik het ook weer proberen. De tijd staat bovenaan de baan, maar boven wordt deze ook bijgehouden op een scorebord."

Ook Twan Vermeer was enthousiast over de rit. "Ik vond het wel grappig. Vooral het weer naar achteren gaan. Geweldig! Ik ga er vanavond misschien nog een keer in met mijn broertjes en zusje."

Nine Tilro vond het achteruit gaan een beetje eng. "Als je eruit valt komt dat ding wel gelijk op je af. Maar het is wel leuk."

Caitlin Dijksman reageert ook enthousiast: "Ik vond het erg leuk. Heel erg leuk om dit hier op het plein neer te zetten, ook voor kleine kinderen. Het is ook leuk om meer over de bobslee te weten te komen en erin te gaan. Achteruit gaan vond ik heel erg spannend. Dat was veel spannender dan vooruit, maar het was heel erg leuk."

Jubileum
Monique Jonkman, voorzitter van Winkeliersvereniging Winkelcentrum Nesselande Boulevard is ook heel enthousiast over het evenement. "Ik vind het super leuk natuurlijk, heel erg gezellig. Leuk dat we zo'n evenement hier kunnen doen voor het tienjarige bestaan van het winkelcentrum. We hopen dat als de kindjes vrij zijn van school, ze allemaal even een ritje in de bobsleebaan komen maken. En natuurlijk lekker suikerspinnen eten en allemaal leuke dingen doen."

Voorbij
Er waren elke dag anderen dingen te doen, drie dagen lang. Helaas was zondag alweer de laatste dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden