Rick Keus Fotografie

Honderden belangstellenden op infoavonden voor baan in onderwijs

Rotterdam - Vijf avonden van de campagne 'Leraar van Buiten' hebben 400 mensen getrokken die nadenken over een overstap naar het leraarsberoep in het voortgezet onderwijs of mbo. Op elke avond kwamen 80 mensen af.

Het doel van de campagne 'Leraar van Buiten' is nieuwe leraren – van buiten het onderwijs – aantrekken voor het voortgezet onderwijs en mbo, met name voor de tekortvakken. Grote tekortvakken zijn: wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands, Duits, Engels en Frans.

De informatieavonden vonden de afgelopen twee weken plaats in Den Haag, Hoogvliet, Rotterdam, Dordrecht en Schiedam. Telkens werd een schoolgebouw gekozen dat tot de verbeelding sprak en goed bereikbaar was voor mensen uit de omgeving.

Na plenaire informatie kozen de bezoekers op zo'n avond uit interactieve sessies over het zij-instroomtraject, de lerarenopleiding, het reilen en zeilen op een school, personeelszaken en het aanbod van een opleidingsschool. Daar kregen ze antwoord op veel van hun vragen en hoorden ze meer over de context van het leraar-worden. Veel aanwezigen maakten gebruik van de mogelijkheid om na afloop tijdens de borrel persoonlijk te spreken met ervaringsdeskundigen of sessieleiders. Ze konden vervolgens aangeven of ze een snuffelstage willen doen en daarna eventueel een oriëntatiecursus 'Zin in Lesgeven'. Dat hebben in totaal zo'n 100 aanwezigen gedaan.

Gert van den Ham, programmamanager van de avonden in Den Haag en Rotterdam, merkt op: 'Veel belangstellenden hadden zich al voorbereid op de informatieavond. Ze stelden vaak gerichte vragen en toonden veel motivatie voor de carrièreswitch.'

Peter van der Zwaal, projectleider van de avonden in Hoogvliet, Dordrecht en Schiedam, zegt: 'De hoge opkomst toont aan dat er veel belangstelling is voor het vak van leraar bij volwassenen die al een carrière hebben opgebouwd.' Van der Zwaal hoopt dat de campagne daadwerkelijk gaat voorzien in meer leraren voor de tekortvakken. 'Het is bovendien goed voor de diversiteit in het onderwijs als er meer mensen met een andere achtergrond instromen als leraar.'

Meer informatie: www.leraarvanbuiten.nl
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden