Zit er een mooi boomstammetje voor je bij?
Zit er een mooi boomstammetje voor je bij? (Foto: Arie Kievit)

Veiling van Rotterdamse boomstammen tijdens open dag van 'goudsmederij'

Rotterdam - In Rotterdam rijden al 'Goudtransporten' (vuilniswagens). Grofvuil brengen bewoners naar de 'Goudmijnen' (milieuparken). Nu komt daar de 'Goudsmederij' bij. Hier zijn grondstoffen en materialen goud waard. Morgen (zaterdag 30 november) kun je van 10.30 tot 14.00 uur op de open dag van Stadsbeheer aan de Kosterlaan een kijkje nemen. Daarom wordt deze locatie omgedoopt tot 'Goudsmederij'. Tijdens de open dag kun je ook meteen een echt Rotterdams stukje hout op de kop tikken tijdens de boomstammenveiling. 

Op de Kosterlaan doen medewerkers er alles aan om grondstoffen een lang leven te geven: circulair denken is hier het uitgangspunt. Bomen, speeltoestellen, banken, verkeersborden en straatstenen vinden hier tijdelijk onderdak, tot ze in de stad geplaatst worden of opnieuw gebruikt worden op een andere plek. Kapotte materialen worden gerepareerd en de onderdelen worden opnieuw gebruikt. In een oude of nieuwe vorm. Daarom wordt deze locatie omgedoopt tot 'Goudsmederij'.

Tijdens de open dag is er ook een boomstammenveiling. Die start om 11.45 uur. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel. Rotterdamse ondernemers, creatievelingen, kunstenaars en bewoners zijn welkom om een bod uit te brengen. Van het hout kun je bijvoorbeeld een Rotterdams meubel, kunstwerk of een kaasplankje maken. Zo krijgt het hout een tweede leven en blijft het behouden voor de stad. Weet je geen raad met een hele boomstam? Kijk dan of er een mooie losse plank of een kleiner stuk hout bij zit waar je thuis wat mee kunt. Er zijn ook houtsnippers beschikbaar voor in de tuin. Deze worden kosteloos beschikbaar gesteld (maximaal 5 zakken per bezoeker, zakken zelf meenemen).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden