www.wijnkoperijplatenburg.nl
www.wijnkoperijplatenburg.nl

Wijnkoperij Platenburg ontvangt Predicaat van de Koning!

Rotterdam - De Koning heeft besloten het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' uit te reiken aan Wijnkoperij Platenburg in Rotterdam. Op 2 december kwam De Commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, en Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, naar de Wijnkoperij om het predicaat en het bijbehorende wapenschild te overhandigen aan de familie.

Wijnkoperij Platenburg is de oudste Wijnkoperij in Rotterdam en tevens de enige Wijnkoperij in Zuid-Holland met deze Koninklijke onderscheiding.

"Eerder deze maand vierden we ons 125-jarig jubileum met De Allergrootste Platenburg Proeverij in de Laurenskerk. Het predicaat voelt letterlijk als een kroon op ons werk. We zijn enorm trots dat we als familie al 125 jaar in deze stad ondernemen." aldus Julien Platenburg, de vierde generatie en huidige eigenaar.

Het verhaal van Wijnkoperij Platenburg begint in 1894. Leo en Maria Platenburg beginnen in 1894 een café en bierbottelarij in de Steven Hoogendijkstraat 51 te Rotterdam. Inmiddels, 125 jaar later, 5 verhuizingen en 4 generaties verder, is de Wijnkoperij te vinden aan de Goudsesingel 332A waar Julien Platenburg sinds 2018 de leiding van zijn ouders, Ger en Lia Platenburg, heeft overgenomen. Het assortiment bestaat uit meer dan duizend wijnen van eigen import met een brede keuze in het 6 tot 15 euro segment. Voor veel restaurants in de regio verzorgt de Wijnkoperij de wijnkaart. Ze zijn ook actief op de zakelijke markt voor op maat gemaakte relatiegeschenken. Gedurende het hele jaar worden er cursussen en proeverijen georganiseerd.

Meer informatie op www.wijnkoperijplatenburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden