Gefeliciteerd! Donner krijgt de Rotterdam Promotieprijs!

Rotterdam - De 47e Rotterdam Promotieprijs wordt op 24 maart 2020 in de Burgerzaal van het stadhuis door burgemeester Aboutaleb uitgereikt aan boekhandel Donner.

De Stichting Rotterdam Promotieprijs is in 1981 opgericht door leden van Club 25. Al sinds 1971 wordt deze prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die volgens de leden van Club 25 'uitermate veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven'. En dat is dit keer dus Donner. Eerdere winnaars waren onder meer Joep van Lieshout, Roparun, Conny Janssen, Van Oord, Luchthaven Rotterdam The Hague Airport en Wilfried de Jong.

Boekhandel Donner, opgericht in 1912, wist op initiatief en onder leiding van vijf boekverkopers in 2014 een doorstart te maken in het Rijksmonument aan de Coolsingel. Dit werd financieel mogelijk gemaakt door een grote crowdfundingsactie waarbij stad en regio waren betrokken. Daarnaast participeerden zeven private investeerders. Door een ingrijpende en jarenlange verbouwing heen werd Donner, met 3750 vierkante meter, weer de grootste boekhandel van Nederland. De wijze waarop het bedrijf de wederopstanding heeft waargemaakt werd herkend als 'een opsteker voor de hele branche'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden