Donderdag symbolisch de wand van de hoogste gastenkamer van het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed gestort.
Donderdag symbolisch de wand van de hoogste gastenkamer van het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed gestort. (Foto: )

Nieuw Familiehuis Daniel den Hoed bereikt hoogste punt

Rotterdam - Het gaat de goede kant op met de bouw van het nieuwe Familiehuis Daniel Den Hoed! Donderdag werd in gezelschap van vrijwilligers symbolisch de wand van de hoogste gastenkamer van het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed gestort. Het Familiehuis verhuist eind volgend jaar naar het nieuwbouwproject Little C tegenover het Erasmus MC in Rotterdam.

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt in Rotterdam-Zuid al ruim 28 jaar logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten. Na de verhuizing van de voormalige Daniel den Hoed kliniek naar de centrumlocatie van het Erasmus MC is het Familiehuis genoodzaakt een nieuw onderkomen te betrekken waardoor familieleden wederom 'op zwaaiafstand' van het ziekenhuis kunnen verblijven.

De afstand tot het ziekenhuis was een belangrijk criterium in de keuze voor een nieuwe locatie voor het Familiehuis. Het nieuwbouwproject Little C ligt pal tegenover het Erasmus MC en wordt met een loopbrug over de 's Gravendijkwal makkelijk bereikbaar. Het nieuwe Familiehuis vestigt zich op de bovenste zes etages van gebouw The Scott. Met 24 gastenkamers, 6 studio's en diverse gemeenschappelijke ruimtes zal de capaciteit meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis.

De kosten voor realisatie van het nieuwe Familiehuis bedragen 9,6 miljoen euro. Daarvoor putte het Familiehuis uit de eigen spaartegoeden en deed het een beroep op bedrijven, vermogensfondsen en particuliere donateurs. Met een bijdrage van 3,25 miljoen euro is de Roparun de grootste sponsor. "Het Familiehuis is voor onze deelnemers een bijzonder herkenningspunt op de route, een plek vol emoties" aldus voorzitter Auke de Boer van de Roparun. "Het Familiehuis sluit naadloos aan bij onze eigen missie en is van grote betekenis voor kankerpatiënten en hun familie."
Directeur Rachel Maréchal: "Het is fantastisch dat we dankzij de inspanningen van zovelen het nieuwe Familiehuis kunnen realiseren. Het is ontzettend belangrijk dat we ook in de toekomst die nabijheid blijven bieden die kankerpatiënten en hun naasten hard nodig hebben in een moeilijke tijd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden