Wethouder Said Kasmi trapte het project vandaag af aan de Van Asch van Wijckschool in het Oude Westen.
Wethouder Said Kasmi trapte het project vandaag af aan de Van Asch van Wijckschool in het Oude Westen.

Rotterdamse kinderen gaan een jaar lang robots maken op school

Rotterdam - Op tientallen basisscholen in de regio Rotterdam krijgen leerlingen vanaf september een schooljaar lang les in robotica. De bedoeling is dat ze door onder meer zelf robots te maken, gaan inzien hoe leuk techniek kan zijn. Er is een zeer dringende tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. Wethouder Said Kasmi trapte het project vandaag af aan de Van Asch van Wijckschool in het Oude Westen.

Het lespakket is samengesteld door Stichting 010010 met als doel om leerlingen op een jonge leeftijd spelenderwijs bezig te laten zijn met wetenschap en technologie. "We zien dat jongeren in het middelbaar onderwijs weinig van techniek willen weten, maar als ze op jonge leeftijd er per ongeluk mee in aanraking komen vinden ze het vaak wel heel leuk", zegt Bas Klein van Stichting 010010.

In totaal krijgen de leerlingen 10 lessen. Op het einde van het lesprogramma hebben ze zelf een eigen robot gemaakt. "Je ziet de kinderen groeien, het is jammer dat robotica nog niet als vast onderdeel wordt onderwezen op de basisschool!", zegt Klein.

Na het lesprogramma wordt in Ahoy in juni 2020 een bijeenkomst gehouden met alle deelnemende scholen. Daar gaan de kinderen schitteren met hun eigen gemaakt robot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden