Vijf maanden geleden kreeg Rotterdam een cadeautje: Mooie Boules. Daan van Hal kreeg de eer om het van oorsprong Amsterdamse concept in Rotterdam op te zetten. (Foto: Britte Kramer)
Vijf maanden geleden kreeg Rotterdam een cadeautje: Mooie Boules. Daan van Hal kreeg de eer om het van oorsprong Amsterdamse concept in Rotterdam op te zetten. (Foto: Britte Kramer) (Foto: )
Rotterdammer van de Week

Rotterdammer van de Week Daan van Hal over Mooie Boules!

Rotterdam - Vijf maanden geleden kreeg Rotterdam een cadeautje: Mooie Boules. In het pand aan de Vijverhofstraat, waar eerst Marché 010 gevestigd was, is het sindsdien iedere dag feest. Je kunt er terecht voor jeu de boules, karaoke en allerlei spellen, maar ook om zomaar te borrelen of een hapje te eten. En: ze gaan uitbreiden! Daan van Hal kreeg de eer om het van oorsprong Amsterdamse concept in Rotterdam op te zetten. "Ik heb een aantal jaar in New York gewoond en daar veel inspiratie opgedaan. De combinatie van spelelement en een (bier)hal als dit, met horeca, kwam ik daar veel tegen."
Daan van Hal is onze Rotterdammer van de Week!

door Britte Kramer

Het rauwe van Noord

Al vrij snel was duidelijk dat het dit pand moest worden. "Het is bijzonder geschikt voor dit concept en het is maar vijf minuten van centraal en 'de stad'. Je staat zó op de Meent, maar er hangt een hele andere vibe. Je zit hier in Noord toch anders, een beetje rauwig. Vooral in de zomer, omdat we best wel een terras hebben. En je biedt dusdanig veel activiteiten dat mensen graag een stukje omrijden."

Lokale ondernemers én Ron Blaauw

"Een van mijn doelen was om zoveel mogelijk lokale ondernemers bij Mooie Boules Rotterdam te betrekken. Je moet toch oppassen dat het niet een Amsterdams feestje wordt. Maar dat cynisme is me heel erg meegevallen - misschien juist omdat we die samenwerking zijn aangegaan: met Kaapse Brouwers, Man Met Bril en Ron de Jong. Dat was een hele logische partner, gezien zijn ervaring in de Rotterdamse horeca. Maar ook als aanvulling op Ron Blaauw, die meegekomen is uit Amsterdam en op culinair gebied natuurlijk een hele goede naam is. Met daarnaast de concepten vanuit De Gele Kanarie, Weena en Bokaal kunnen we klanten weer heel goed bedienen in barfood, zoals goeie bitterballen."

De kracht van jeu de boules

"Net als vele anderen heb ik vroeger op de camping in Frankrijk gejeudebouled met de familie. Ik denk ook dat dat de kracht is: dat iedereen het ergens wel kent en leuk vindt om weer een balletje te gooien. In eerste instantie verbaasde het me hoe dat spelletje aanslaat, maar je gaat er zó snel in op, wordt zo snel fanatiek. Of je nou met vrienden, familie of collega's bent, je krijgt heel snel een prettige vorm van fanatisme. Je lacht, je gilt, je roept 'aaaah' - dat brengt heel snel een vorm van gezelligheid. De hal hoeft niet helemaal vol te staan om een hele prettige sfeer te hebben."

Serial daters en rauzen tussen de sjoelbakken

"In het weekend is het hier echt een plek voor gezinnen uit de buurt. Kinderen worden 'losgelaten' tussen de sjoelbakken en tafeltennistafels. Die kunnen lekker rauzen, terwijl de ouders een balletje gooien met een glaasje wijn. Donderdag en vrijdag zien we veel borrelpubliek, maar voor een lekker hapje en een borrel na werk. Doordeweeks hebben we veel groepen, en we zien veel dates. Vaste gasten ook, die terugkomen met verschillende dates. Tweede Kerstdag willen we een plek zijn waar mensen zonder schoonfamilie lekker kunnen kaasfonduen."

De Grote Uitbreiding

"We zijn natuurlijk net begonnen, maar we willen ook verder. Zo hebben we nu het pand hierboven erbij genomen, eigenlijk de helft van de hal. Eerst zat er een partycentrum waar ze voornamelijk Turkse bruiloften gaven. Alles was wit met roze bloemen en marmeren vloeren. Het podium hebben we gehouden omdat we het willen gebruiken voor bedrijfspresentaties, maar ook voor gekke karaokefeesten, een dj of livemuziek. Die aanvragen hebben we voor beneden ook best veel gehad, maar dat is gewoon te groot om die exclusiviteit te bieden. Met het zaaltje hierboven hebben we straks de perfecte locatie voor feestjes en partijen van dertig tot tweenhonderd man."

Bovenverdieping

Op 1 december opent op de bovenverdieping een miniversie van Mooie Boules, met een eigen bar, twee baantjes, een karaokekamer, tafelvoetbal, airhockey en een podium.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden