Zó heet de nieuwe school van De Verre Bergen in Zuidwijk!

Rotterdam - De helden van de toekomst komen uit Zuidwijk. Dáár leren kinderen vanaf komend voorjaar de held in zichzelf te ontdekken. Op de nieuwe basisschool Het Epos. Een school die gefinancierd wordt door filantropisch fonds De Verre Bergen, waar het schoolgeld even hoog is als op andere scholen. Eind maart opent de school in een tijdelijk gebouw aan de Harkulo, later krijgt Het Epos een definitief gebouw aan de Slinge.

Afgelopen maart berichtte De Havenloods over een nieuwe school in Zuidwijk die wordt opgezet op initiatief van Stichting De Verre Bergen. Deze week werd bekend dat de basisschool 'Het Epos' gaat heten. De school start in maart 2020 met onderwijs voor groep 1.

Het woord epos betekent heldenverhaal. Directeur Hidde Verkade en Onderwijskundig Leider Tom Pellis vertellen: "Op Het Epos leren kinderen de held in zichzelf te ontdekken. Als school helpen we hen daarbij door een krachtige leeromgeving te bieden. Bij Het Epos staat onderwijskwaliteit voorop. In ons onderwijs staan zes kernwaarden centraal: gemeenschap, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, groei, prestatie en geluk."

Zuidwijk

De basisschool wordt een school voor heel Zuidwijk en richt zich op alle leerlingen. "Op onze school het beste mogelijke onderwijs met aandacht voor talenten en een brede ontwikkeling" is het doel op Het Epos. Naast aan basisvaardigheden wordt ook aandacht besteed aan filosofie, techniek en cultuuronderwijs. In de vorm van 'teamteaching' staan twee leerkrachten tegelijkertijd voor de groep. De school wil graag gaan samenwerken met partners uit Zuidwijk. Het onderwijs wordt met particulier geld bekostigd. Het schoolgeld dat ouders op Het Epos betalen is echter hetzelfde als de vrijwillige ouderbijdrage op een reguliere basisschool.

Andere scholen

Basisschool Het Epos start op 30 maart 2020 met groep 1. De school neemt geen leerlingen aan die al gestart zijn op een andere school. Op dit moment wordt een tijdelijk schoolgebouw neergezet aan de Harkulo 31. "Binnenkort nodigen we u graag uit voor een rondleiding", vertelt Pellis. Het definitieve schoolgebouw komt aan de Slinge 303 te staan; midden in de wijk.

Aanmelden

"Ouders die meer informatie willen, kunnen terecht op www.het-epos.nl. Ouders van 3-jarigen kunnen zich hier ook aanmelden voor een kennismaking." De Verre Bergen is een filantropisch fonds dat Rotterdam en Rotterdammers beter en sterker wil maken. Dat doet De Verre Bergen onder meer in samenwerking met het onderwijs, zoals met de Kinderfaculteit en Rekenfaculteit in Pendrecht, Buzz010, Rotterdam Vakmanstad en Bouwkeet in de wijk Bospolder-Tussendijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden