Fred Marree
Fred Marree (Foto: Archieffoto)

Fred Marree werd per ongeluk dood verklaard. Twee jaar later leeft hij eindelijk weer!

Rotterdam - Fred Marree leeft weer! Nu ook weer officieel. Fred werd twee jaar geleden dood verklaard toen hij verwisseld werd met een overleden familielid. Wat volgde was een periode van héél veel geregel, nog meer ergernis en een flinke dosis stress. Maar nu lijkt het eindelijk in orde allemaal; deze week zag Fred dat ook bij 'Mijn overheid' zijn wederopstanding is doorgedrongen...

door Fred Marree

'Vorige maand was het twee jaar geleden dat een familielid overleed. De uitvaartverzorger deed uit mijn naam aangifte van overlijden. Op zich een normale gang van zaken. Maar in dit geval ging het anders. In de akte van overlijden stond mijn naam. Dat heb ik geweten.  

De gemeente heeft de fout gecorrigeerd door een juiste akte van overlijden op te maken en mij te voorzien van een stapeltje verklaringen dat ik nog leef (attestatie de vita). Verder heeft de gemeente mijn aanvraag voor een nieuw paspoort, ja dat moest ook, vlot in behandeling genomen en thuis laten bezorgen. 

?"Meneer, sorry, u bent overleden",???
Ik heb 't echt zelf zo gehoord,?
Vandaag precies een jaar geleden,
Voltrok zich 'n administratieve 'moord'.
#dagdicht, 18 oktober 2018

Pijplijn
Als je eenmaal door zo'n kapitale fout in de pijplijn zit bij instanties kom je er niet zo gauw uit. Nadat mijn pensioen weer was hersteld moest er meer geregeld worden. Denk onder meer aan de lokale belastingen en de zorgverzekering. De zorgverzekeraar had de meeste moeite met mijn overlijden en wederopstanding. Toen dat eenmaal weer in orde was gemaakt, kwam het Centraal Administratie Kantoor (CAK) ook nog even uit de pijplijn. Onder bedreiging van een flinke boete werd ik gemaand snel een zorgverzekering af te sluiten. Mijn hemel, kon ik weer beginnen. Maar toen dacht ik, bekijk het maar. Ik was immers weer verzekerd. Nooit meer wat het CAK gehoord. 

Mijn overheid
Uiteindelijk bleef de akte van mijn overlijden nog lang staan in 'Mijn overheid'. Dat duurde meer dan anderhalf jaar. In het begin keek ik nog regelmatig hoe de zaak er voorstond. Maar na verloop van tijd geloof je het wel. Totdat ik bij toeval weer eens in 'Mijn overheid' keek. En ja hoor, ook daar is mijn wederopstanding doorgedrongen. Eindelijk.

Streep eronder
De ernstige fout van de ambtenaar van de burgerlijke stand heeft zowel bij mijn lief als bij mij heel wat ergernis en stress teweeggebracht, maar nu kunnen we er gelukkig een streep onder zetten!


Het hield ons twee jaar in de greep,
Eerst stevig, maar later minder vast,
Maar nu zetten we 'n dikke streep,
Hopelijk zonder een lijk in de kast.
#dagdicht, 26 november 2019'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden