Jörgen de Koning bij de pop up shop van Jarige Job op de Lijnbaan.
Jörgen de Koning bij de pop up shop van Jarige Job op de Lijnbaan. (Foto: Stichting Jarige Job)

Niet ieder kind krijgt cadeautjes... dus opent Jarige Job pop up shop!

Rotterdam - Op Black Friday om 10.00 uur opent de pop up shop van Stichting Jarige Job aan de Korte Lijnbaan. In deze shop kun je vanaf 29 november doneren, cadeaus schenken, kinderen kunnen spelletjes doen en je kunt zien hoe bijzonder het is wanneer je een ander helpt.

door Demi Meder

Rotterdam - Black Friday staat bekend om de kortingen en om alles pakken wat je pakken kan. Maar de pop up shop van Stichting Jarige Job wil een andere kant aankaarten, namelijk dingen weggeven aan een ander. Stichting Jarige Job schenkt kinderen in armoede een normale verjaardag. Want cadeaus krijgen is door armoede soms niet vanzelfsprekend. Stichting Jarige Job zorgt ervoor dat ouders een verjaardagsbox krijgen zodat ze een fijne verjaardag voor hun kind kunnen organiseren. In de box zitten slingers, spullen om een taart te maken, een traktatie, fles siroop en knakworstjes voor kinderfeestjes. En natuurlijk het belangrijkst: cadeaus! Stichting Jarige Job geeft altijd nieuwe cadeaus aan kinderen, maar daar zijn natuurlijk ook donaties voor nodig.

Jörgen de Koning, vrijwilliger en verantwoordelijke voor de pop up shop, vertelt dat de tijdelijke winkel een plek wordt met een fijne sfeer. "De winkel wordt het donatiepunt van de stichting", legt hij uit. "Bezoekers kunnen een zelf gekocht cadeau meenemen en in een grote doneer-bak stoppen. Je hoeft het cadeau niet per se in een andere winkel te kopen, in de pop up shop komt ook een winkeltje met spulletjes die je kunt kopen en meteen in de bak kunt stoppen als donatie. Maar je kan ook gewoon geld doneren in onze winkel."

Vorig jaar zat de pop up shop in het oude postkantoor. Het was toen een groot succes. ''We willen ook dit jaar tijdens Black Friday mensen in de decembermaand laten denken aan hun medemens. Schenk een ander een cadeau en zorg dat iedereen een feestje kan vieren'', zegt Jörgen.

Vrijdag om 10.00 uur vindt de opening plaats. "Er zal dan een enorme rij staan met mensen met een cadeau die ze komen doneren'', weet Jörgen nu al.

Mascotte Super Job is aanwezig en opent de winkel samen met burgemeester Aboutaleb. Rond kwart over tien kunnen de eerste bezoekers hun donaties schenken aan het goede doel. Kinderen kunnen knutselen en spelletjes doen in de winkel. Voor ouders is er dan een kop koffie te krijgen.

Alleen tijdens Black Friday dient de pop up shop ook als servicepunt. Je kan er je tassen neerzetten en vragen om spulletjes die je bent vergeten of nodig hebt. Bijvoorbeeld paracetamol of een fietspomp als je fietsband leeg is gelopen. Maar het echte doel van de pop up shop is om mensen te inspireren. ''We willen heel Nederland inspireren om tijdens december aan een ander te denken. Zo wordt het voor iedereen een mooie decembermaand met een krachtige boodschap.''

De winkel zit op de Korte Lijnbaan 12 van 29 november tot en met 29 december. Elke week geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. De opening vindt vrijdag plaats om 10.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden