Erasmus inspireert cartoonisten over de hele wereld!

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via 'Schrijf mee' een bericht met foto plaatsen!

Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam en Stichting Cartoonfestival Rotterdam organiseren in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam een Cartoonfestival van 29 november tot en met 15 december. Kom kijken naar een bijzondere expo over vriendschap, doe mee aan een cartoonwedstrijd of volg een gratis cartoonworkshop.

Thema van het festival is: ‘Vriendschap’, geïnspireerd op het gedachtegoed van de beroemde Rotterdammer Desiderius Erasmus. Hij vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.

Een expositie van de 100 beste inzendingen die cartoonisten van over de hele wereld hebben gemaakt vormt de basis van het festival. Deze expositie wordt op 29 november, om 17:00 uur, feestelijk geopend door Wethouder Wijbenga. Ook de winnaars van de drie beste inzendingen worden bekend gemaakt. Daarna is de expositie nog tot en met 15 december gratis te bezoeken in de Centrale Bibliotheek.

Gratis cartoonworkshops
Van 30 november tot en met 8 december is er de mogelijkheid voor bezoekers aan de expositie om kosteloos cartoonworkshops te volgen, gekoppeld aan een bezoek aan de Erasmus Experience in de Centrale Bibliotheek. Gewapend met de inspiratie uit die experience werken zij vervolgens onder leiding van een cartoonist aan eigen werk.

Extra Cartoonwedstrijd
Voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar is er bovendien een extra wedstrijd uitgeschreven. Tot 8 december 2019 kunnen eigen cartoons worden ingeleverd op info@cartoonfestivalrotterdam.nl. Op 15 december is de prijsuitreiking in de bibliotheek.

Meer informatie, ook over het inschrijven voor de workshops, is te vinden op de website: www.cartoonfestivalrotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden