Foto: Galith Garmy | Triple P Entertainment

Rotterdam krijgt bijzondere virtual reality-hal aan het Marconiplein

Rotterdam - In een garage aan het Marconiplein komt een virtual reality-hal waar je in rond kunt lopen en met volledige bewegingsvrijheid een spel kunt spelen. Internationale entertainmentspeler Zero Latency VR is onlangs in Nederland gestart met de realisatie van een VR-attractie in Rotterdam die de stad als virtual reality-walhalla op de kaart zet. De hal gaat half januari 2020 open.

Zero Latency VR biedt virtual reality zoals je dat nooit eerder hebt ervaren. Niet in een krampachtige houding, uit angst dat je hopeloos verstrikt raakt in kabelsnoeren, of zittend op een kantoorstoel, maar met volledig bewegingsvrijheid. Het fenomeen heet free roam VR, waarbij je vrij kunt bewegen door een gigantische hal van 200 vierkante meter. Een ander uniek aspect van Zero Latency VR is dat het een sociale ervaring is: het is een multiplayerspel dat je met 2 tot en met 8 personen tegelijkertijd speelt. Je ziet elkaar, je kunt met elkaar praten en beleeft het spel gezamenlijk.

De Rotterdamse ondernemers die dit vernieuwende concept naar Nederland halen zijn Maarten Peelen en Vitas Kersbergen: "Onze VR-beleving is uniek in Nederland. Vergeet de escaperoom, de lasergame en bowlingbaan: deze virtual reality-ervaring is zo bijzonder, die wil je echt met je vrienden en collega's beleven."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden