Op een onbewoond eiland bij Tante Nino

Foto: Pieter Jan

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via 'Schrijf mee' een bericht met foto plaatsen!

Op een onbewoond eiland! Dat moet iedere eilandbewoner toch aanspreken! Het is de titel van het tweede deel dat Jacques Börger aanstaande zondag, 24 november om 16.00 uur, bij Tante Nino zal opvoeren in aanloop naar het toneelstuk over The Tempest (De Storm) van Shakespeare: Spin speelt Storm!

Hoofdpersoon Prospero komt met dochter Miranda terecht op een eiland, verdreven uit Milaan. Tijdens deze associatieve, theatrale lezing met lichtbeelden komen vergelijkingen met Robinson Crusoë en Expeditie Robinson langs. Wie werden er allemaal verbannen naar een eiland? Wie vluchten er vandaag naar een Lampedusa?

Dit is deel 2 in aanloop naar de voorstelling van DE STORM van Shakespeare door SPIN Theaterproducties op 15 mei 2020. JACQUES BÖRGER speelt de heerlijke hoofdrol van PROSPERO, de vorst, magiër en theaterman. Maar zover is het nog lang niet. In de maanden voorafgaand geeft hij ‘theatercolleges’ gerelateerd aan het stuk.

Jacques is acteur en speelt sinds 1971. King Lear was (tot dusver) zijn grootste rol. Hij is voorzitter van Theater Netwerk Rotterdam, heeft jaren bij het (Historisch) Museum Rotterdam gewerkt en was zeven jaar voorzitter van de Rotterdamse Museumnacht!

De presentatie begint om 16:00 uur maar vanaf 15:30 uur ben je welkom voor koffie, thee en informeel geklets. Het verhaal zal een uur duren en daarna is er tijd voor een drankje met snack. Gaarne reserveren met een mail aan: j.b.borger@gmail.com, het aantal plaatsen is beperkt.

Entree € 10. Dat is inclusief drankje. Je kunt ook intekenen voor een passe-partout. Die kost € 50 en geeft toegang tot alle theatercolleges plus het bijwonen van een uitvoering van 'Spin speelt Storm' in mei volgend jaar.

Meer informatie op: www.tantenino.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden