Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Leerlingen strijden met zelfgemaakte Lego robots

Rotterdam - Leerlingen van verschillende basis- en middelbare scholen uit de regio Rijnmond staan op 22 en 23 november de strijd aan met elkaar in het Innovation Dock van de RDM Campus tijdens de regiofinale van de First Lego League. Een internationale Onderzoek en Ontwerp wedstrijd in méér dan 70 landen met ruim 250.000 scholieren. Met een zelfgebouwde robot van LEGO, voeren de leerlingen opdrachten uit binnen het thema City Shaper- waar begin je als je een betere wereld kan bouwen? De drie teams die overal het beste scoren in deze regiofinale veroveren een plek in de Benelux finale.

De FLL is een Onderzoek en Ontwerp wedstrijd die jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de rol van Wetenschap & Technologie in de maatschappij te onderzoeken. Elk jaar is er een wisselt thema waaromheen diverse opdrachten worden geformuleerd voor het onderzoek en de te bouwen en programmeren robot. De kinderen werken samen in teams van maximaal 10 kinderen aan de verschillende opdrachten.

Voor het project (de onderzoeksopdracht) formuleren de kinderen zelf een probleem waarmee ze het onderzoek starten. Uitkomst van hun onderzoek is een (innovatieve) oplossing voor het probleem. Vrijdag en zaterdag zullen hun resultaten gepresenteerd worden. Voor het ontwerp deel ontwerpen, programmeren en bouwen de kinderen met Lego Mindstorms een eigen robot. Naast het project (het onderzoek) zijn er nog twee jury onderdelen: het robot ontwerp: hier hebben de kinderen alle tijd en ruimte om te laten zien wat hun robot en programma allemaal kan of zou moeten kunnen.

Het laatste jury onderdeel is de core values: hierbij staat de samenwerking, de taakverdeling en hoe het team is omgegaan met tegenslagen centraal.

Techniek College Rotterdam Robotprijs
Bijzonder programmaonderdeel dat alleen op de regiofinale Rijnmond plaatsvindt is een extra wedstrijd voor de 'Techniek College Rotterdam Robotprijs'. Dit is een wedstrijd en show-off tussen de acht teams die bij het onderdeel Robot Prestatie de hoogste score hebben behaald.

Benelux finale
De drie teams die bij de vier onderdelen het beste scoren, gaan door naar de Benelux finale op 25 januari 2020 in Breda.

De regiofinale is open voor alle geïnteresseerden en gratis toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op: www.firstlegoleague.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden