Nee, de Dance Parade zit er ook volgend jaar niet in.
Nee, de Dance Parade zit er ook volgend jaar niet in.

2020: Géén Dance Parade, géén Vrije Volk Festival, wél nieuw gabberfestival

Rotterdam - In 2020 rijdt er wederom geen Dance Parade door Rotterdam. Ook vindt er geen Vrije Volk Festival plaats. Op het gebied van dance krijgen we er wél een gabberfestival bij; Parkzicht Outdoor, in Park de Twee Heuvels op Zuid.

Vandaag maakten gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals de evenementenkalender voor volgend jaar bekend. De organisatie van de Dance Parade had wel een voorstel ingediend, met een route die vanaf het Leuvehoofd via de Willemsbrug, een rondje Noordereiland zou doen en weer terug. Maar ruim tien jaar na de laatste Dance Parade had ook dit voorstel geen kans van slagen.  "Een tocht in de vrije ruimte kan gewoon niet, mag gewoon niet", schudt Johan Moerman van Rotterdam Festivals beslist het hoofd. "Dat blijft gewoon heel lastig op het gebied van veiligheid, en politie-inzet. De herinnering wordt steeds sterker lijkt het, maar een nieuwe Dance Parade zit er voorlopig niet in."

Dan het Vrije Volk Festival dat afgelopen jaren een vaste waarde is geworden op de kalender, in het Vroesenpark. En dat wellicht wel hadden kunnen blijven. Moerman: "Ze hebben geen plan ingediend, de deadline niet gehaald. Heel spijtig. Voorheen konden we daar flexibeler mee omgaan, maar de kalender zit zo vol, er is geen flexibiliteit meer. Ook vanwege het nieuwe beleid met parken. We kunnen niet meer zomaar een nieuw festival, of een oude bekende, een overgebleven vrij weekend aanbieden. En op het gebied van dance is het aantal ingediende plannen elk jaar anderhalf keer zo groot als het aantal plekken."

Er is in 2020 wel een nieuwkomer op het gebied van dance. In Park de Twee Heuvels op Zuid, in IJsselmonde wordt voor de eerste keer Parkzicht Outdoor georganiseerd. Door Back2School. De naam zegt het al: een gabberfestival. Wat, hoe, betaald of gratis, en vooral: hoe groot wordt later bekend. Moerman: "Het zal geen festival voor honderdduizend mensen zijn.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden