Rob Vente met zijn boek. (Foto: Privé)
Rob Vente met zijn boek. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Het veertiende boek van Rob Vente: 'Moord op het Stadhuis'

Rotterdam - Ondanks malheur – twee tia's en de pittige naweeën ervan – is Rob Vente erin geslaagd om zijn veertiende detective uit te geven.

Revaliderend in Sliedrecht presenteert de geboren en getogen Rotterdammer, die alweer een halve eeuw met veel plezier in Papendrecht woont, zijn 'Moord op het Stadhuis.' "Zoals ik nu op rolletjes door het leven ga, hoop ik dat dit boek, dat overigens al goed is ontvangen, ook op rolletjes gaat lopen," grapt de productieve schrijver vanuit zijn rolstoel. "Aan mijn actieve uitgever Jan Dijkgraaf had ik beloofd dat hij eind oktober het manuscript binnen zou hebben. Maar die tia's leken de boel in de war te gaan gooien," vertelt de auteur. "Dankzij mijn vrouw Jane, die een zwak lopend patiënt naar zijn computer begeleidde en tikfouten uit de tekst haalde – mijn linkerhand functioneerde amper meer – is het toch helemaal goed gekomen. De aanhouder wint, hè! De uitgever is zelfs razend enthousiast."

Vermissingszaak

Rechercheur Fred Groen moet onder druk van burgemeester Ahmed Aboutaleb een vermissingszaak oplossen. De zoon van Ferdinand Ferwerda, ooit de strenge, onverbiddelijke commandant van het regiment Stoottroepen, is van de een op de andere dag verdwenen. Ferwerda vecht tegen dementie en lijkt dingen achter te houden voor de rechercheur.

Raadsels

Het is aan Groen om te achterhalen wat. Maar hoe dieper hij in de zaak duikt, hoe meer raadsels hij tegenover zich krijgt. Groen komt in aanraking met een hoop twijfelachtige figuren en weet niet meer wie hij moet vertrouwen. De zaak lijkt vast te zitten en als een van de ondervraagden op klaarlichte dag bruut wordt vermoord in het stadhuis, wordt het voor Groen nog belangrijker om deze zaak tot een goed einde te brengen. Hij ontvangt een bedreiging en vecht niet alleen tege n een hem onbekende dader, maar ook tegen de tijd. Want hoe langer het duurt, hoe groter de kans dat hij Ferwerda junior niet meer levend terug vindt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden