De Grote Sinterklaaswedstrijd wordt woensdag 27 november gehouden in Islemunda, IJsselmonde. (Foto: Mieke van der Raay)
De Grote Sinterklaaswedstrijd wordt woensdag 27 november gehouden in Islemunda, IJsselmonde. (Foto: Mieke van der Raay) (Foto: )

Wat gebeurt er in Rotterdam?

Nooit te oud om te leren

Delfshaven -  Tijdens de reeks Nooit te oud om te leren! vertelt Rein Notté vier ochtenden over de functies van het brein en de relatie met gedrag. Iedereen is welkom om hierover te leren, want persoonlijke groei is voor alle leeftijden. De presentaties zijn ook los van elkaar te volgen. Het eerste college wordt een korte anatomie van het brein gegeven.Tickets voor deze ochtend zijn gratis voor leden en kosten 1,50 euro voor niet-leden. Tickets bestellen kan aan de balie van de bibliotheek of via www.bibliotheek.rotterdam.nl. Donderdag 21 november 10.00 tot en met 11.00 uur.

Praten over klimaat

Nieuwe Westen - Op donderdagavond 21 november begint in Rotterdam de zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken. Ben je bezorgd over klimaatverandering? En wil je graag een bijdrage leveren aan de oplossing? Meld je dan aan voor deze workshops. Samen met gelijkgestemden ontdek je manieren om je leven klimaatvriendelijker in te richten.Kijk op www.klimaatgesprekken.nl voor meer informatie en om je aan te melden. Data: 21 nov, 28 nov, 12 dec en 19 dec (en 2 workshops in het nieuwe jaar). Tijd: 20 – 22 uur. Kosten: 45 euro voor 6 workshops, inclusief handboek en werkboek.Locatie: Rotterdam-West, aanvang 20.00 uur.

De Grote Sinterklaas-wedstrijd (6+)

IJsselmonde - Luna is vijftien jaar en is samen met haar zusje Sterre dol op Sinterklaas. Als zij met haar vader en zusje naar Rotterdam verhuist, komt ze op een nieuwe school terecht. Haar klasgenoten vinden Sinterklaas maar kinderachtig en pesten Luna.Als er een grote wedstrijd voor alle scholen in het land wordt uitgeschreven, staat Luna te springen om mee te doen. De school die de mooiste lipdub maakt wint namelijk een bezoek van Sinterklaas. Zal het Luna met haar vriendje Timo lukken om haar klasgenoten te overtuigen om mee te doen aan de wedstrijd?Een kleurrijke voorstelling met bekende liedjes en swingende dansen waarin het publiek ook een groot aandeel heeft! Na de voorstelling is er een Meet & Greet met Sinterklaas. Theaterzaal Islemunda, Herenwaard 15, aanvang voorstelling14.30 uur.

Bingo avond bij sv Ommoord

Prins Alexander - Op vrijdagavond 22 november verzorgt sportvereniging sv Ommoord vanaf 20.00 uur wederom een bingo avond (10 rondes en 1 super ronde), waarbij leuke prijsjes te winnen zijn (visbonnen, cadeaubonnen, etc.). De opbrengst komt ten goede aan de vereniging voor het organiseren van activiteiten (jeugd, bingo, 100 jarig bestaan, etc.). De zaal gaat open om 19.00 uur op het sportcomplex aan het Heidekruid 5.

Naaicursus: maak de perfecte broek

Charlois - Opleiding tot coupeuse/ coupeur Leer zelfstandig patronen maken en aanpassen en uitvoeren. Op 25 november start het volgende onderdeel van de opleiding. In dit gedeelte leer je diverse broeken op maat tekenen en aanpassen. Patroontekenen: Hierin leer je drie basisbroeken op maat tekenen, en diverse patroon variaties op deze modellen. We gaan ook in op het patroon inzicht. zodat je straks in staat bent om zelfstandig naar een foto of schets te kijken en te weten hoe je deze omzet in een patroon. Bij deze cursus leer je alle technische naaitechnieken die bij een broek horen zoals gulp naaien, diverse zakken, riemlusjes en meer. Maandag 25 november van 18.00 tot 20.00 uur. Locatie: Bas Jungeriusstraat 244b.

Capella Rotterdam in Noorse sferen

Dijkzigt - Op zaterdag 23 november geeft kamerkoor Capella Rotterdam een concert in de stemmige Noorse Zeemanskerk, Westzeedijk 300. Op het programma staan liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo en de Messe in D op. 86 van Antonin Dvorák. De algehele leiding is in handen van Helène Verbraak. Medewerking verlenen Karima Markarova op orgel en piano en Sigrun Jording, saxofoon. Aanvang van het concert 20.00 uur. Toegangsprijs 17,50 euro aan de kerk vanaf 19.30 uur.

J.H. Leopold - zijn poëzie en muziek

Katendrecht - In een speciale Salon der Verzen stelt het collectief van Feest der Poëzie Jan Hendrik Leopold en zijn leerlinge Ida Gerhardt aan de hand van poëzie, verhalen en muziek aan u voor. De dichters Simon Mulder en Mieke van Zonneveld dragen naast gedichten van Leopold en Ida Gerhardt voor uit eigen werk. Leopold-biograaf Dick van Halsema vertelt over Leopold en Gerhardt. Concertpianist Sander Lekkerkerk speelt werken van Beethoven, Chopin en Dvorak, componisten die Leopold zeer waardeerde. Daarnaast ook liederen van Tchaikovsky, Dvorak en Smetana. Zondag 24 november, 15.00 tot 17.00 uur in Fenix Music Factory, Veerlaan 21-J.

Thee, taarten tablets

Ommoord - Leer onder het genot van een feestelijke High Tea meer over de vele mogelijkheden die het internet biedt. In twee uur tijd krijgt u bij een kopje thee en heerlijke taartjes, uitleg over wat internet is en wat u ermee kunt doen. U gaat ook onder begeleiding zelf aan de slag met een tablet om te ervaren hoe leuk en makkelijk het is. Beeldbellen met uw nichtje in Canada? Een digitaal spelletje Scrabble spelen met uw zus in Brabant? Of een mailtje sturen naar uw zoon? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De enthousiaste vrijwilligers van het Leercentrum staan klaar om u stap voor stap wegwijs te maken in de digitale wereld. Als u na deze middag nog meer wilt leren, kunt u zich in het Leercentrum Bibliotheek Ommoord aanmelden om de cursus Klik & Tik te volgen. Toegang: gratis Aanmelden: bel naar 06-22938312. Dinsdag 26 november, 14.30 tot 16.30 uur, Bibliotheek Ommoord, Briandplaats 21.

Ook in de krant? Ga naar dehavenloods.nl en Schrijf Mee!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden