Komend weekend komt een jongensdroom uit voor The Kik: twee keer Ahoy!
Komend weekend komt een jongensdroom uit voor The Kik: twee keer Ahoy! (Foto: )

The Kik in Ahoy: 'Wie er niet bij is, zal eeuwig spijt hebben...'

Rotterdam - Komend weekend komt er een grote droom van The Kik uit. De Rotterdamse nederbietels laten dan op de 'heilige grond' van Ahoy hun bewerkingen horen van liedjes van Boudewijn de Groot. Het concert op zaterdagavond is al uitverkocht, maar voor de show op vrijdag zijn nog (de laatste) kaarten verkrijgbaar.

"Met groot orkest het materiaal van onze grote held Boudewijn de Groot spelen in Ahoy was al een grote droom die uitkomt. Dat we er nu zelfs twee keer mogen staan durfden we in onze stoutste dromen niet te dromen. Ongelooflijk! We hebben er zoveel zin en kunnen bijna niet wachten. Tot ziens in Ahoy!" Zo kondigde zanger/gitarist Dave von Raven eerder het ambitieuze project aan.

Als groot bewonderaars van de muziek van Boudewijn de Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg The Kik goedkeuring van de grootmeester zelf om zich te buigen over zijn twee sleutelalbums Voor de Overlevenden en Picknick, uit respectievelijk 1966 en 1968. Boudewijn de Groot: "Twee platen live uitgevoerd in Ahoy: een zeer eervolle gebeurtenis. Met een orkest erachter en met de overtuigende performance en aanstekelijke energie van The Kik wordt het een indrukwekkende avond. Wie er niet bij is, zal eeuwig spijt hebben."

The Kik met orkest speelt Boudewijn de Groot, vrijdag 22 en zaterdag 23 november, Ahoy, aanvang 20:00 uur. Kaarten via  www.ticketmaster.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden