Tekort aan politiemensen in Rotterdam, burgemeester neemt maatregelen

Rotterdam - Er zijn te weinig politieagenten beschikbaar in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb gaat daarom minder politiemensen inzetten bij voetbalwedstrijden in de stad én Rotterdam kan zich geen extra evenementen meer veroorloven in de zomermaanden. 

De inzetbaarheid van het Rotterdamse politiekorps is sinds 2016 met vijfhonderd mensen gekrompen. Dat komt omdat Rotterdam agenten moet uitlenen voor de beveiliging van bedreigde advocaten, rechters, officieren van justitie, journalisten en politici.

Bij de voetbalwedstrijden van Feyenoord, Sparta en Excelsior zal voortaan 20 procent minder politie zijn. In de periode van 18 april tot 7 september is er geen ruimte meer voor extra evenementen. Aboutaleb wil ook dat wijkagenten gaan meedraaien in de noodhulp. Zaken die langer kunnen wachten, zullen daardoor nog langer blijven liggen.

De regioburgemeesters hebben eerder al in een brief aan de vaste Tweede Kamercommissie en de minister van Justitie en Veiligheid laten weten dat er ‘structurele financiering moet komen voor capaciteit’.

Lees meer  bij onze collega's van ad.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden