Dit zijn de chocolatiers die de wereldrecordpoging doen, met het eerste stukje chocolade!
Dit zijn de chocolatiers die de wereldrecordpoging doen, met het eerste stukje chocolade! (Foto: Jeroen van Bruggen)

Wereldrecordpoging: chocoladekunstwerk ter grootte van 100.000 chocoladeletters in Onderzeebootloods

Rotterdam - Chocolatier Frits van Noppen uit Ridderkerk doet een officiële wereldrecordpoging met het grootste kunstwerk van chocolade ooit gemaakt. Het unieke meesterwerk wordt op 6 februari onthuld in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Hiermee vraagt de chocolatier aandacht voor het werk van hulporganisatie Mercy Ships.  Wat het kunstwerk voorstelt, blijft nog een verrassing.

Het project, dat de naam 'Het lekkerste wereldrecord' heeft gekregen, is opgezet in samenwerking met Mercy Ships. Het kunstwerk krijgt een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters. Het geheel is van ongeëvenaarde grootte, gewicht en afmeting. De 1.600 elementen van het meesterwerk worden elk per stuk verkocht. De opbrengst komt volledig ten goede aan het werk van Mercy Ships. Tijdens de exclusieve onthulling op 6 februari zijn sponsors van het kunstwerk uitgenodigd, waar ook Ben Tiggelaar (belangeloos) zal spreken. Op 7 en 8 februari is het kunstwerk te bezichtigen voor het publiek.

Van Noppen: 'Ik liep al langer met de gedachte om een keer iets heel groots van chocolade te maken. Maar het moest dan wel iets worden waar een ander beter of groter van zou worden. Mercy Ships ken ik al heel lang. Wat die artsen en verplegers op dat ziekenhuisschip doen, daar kún je gewoon niet tegen zijn. Op mijn manier help ik mee, door mijn wereldrecord chocolade aan dit goede doel te verbinden.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden