Al 25 jaar de handen uit de mouwen steken!
Al 25 jaar de handen uit de mouwen steken!
FILMPJE

Groot feest op 25-jarig jubileum Opzoomer Mee!

Rotterdam - Groot feest! Op maandag 25 november 2019 viert de Stichting Opzoomer Mee Rotterdam haar 25-jarig bestaan op het ss Rotterdam. 400 Rotterdammers zullen aanwezig zijn en er samen met Opzoomer Mee een echt Opzoomerfeest van maken. Burgemeester Aboutaleb opent het feest met een toespraak.

Opzoomeren… dat is Rotterdams voor zelf je handen uit de mouwen steken voor een vertrouwde, warme en mooie straat. Circa 1.900 straten in Rotterdam Opzoomeren, ongeveer een derde van de stad. Het woord Opzoomeren staat in de Dikke van Dale en sinds kort krijgt het Opzoomeren ook voet aan de grond in Maastricht, Amsterdam, Den Haag en andere steden. Was het Opzoomeren 25 jaar geleden nieuw, tegenwoordig is het een ingeburgerd en onmisbaar onderdeel van de Rotterdamse samenleving. Het staat voor eigen initiatief, voor niet afwachten en klagen en voor creativiteit om van onderop van je straat zelf iets moois te maken. De taak van de Stichting Opzoomer Mee Rotterdam is om het Opzoomeren te verspreiden in de stad en levend te houden. Het Opzoomeren kan zich op steeds meer belangstelling verheugen in Rotterdam en daarbuiten!

Drie straten zijn genomineerd voor deze prestigieuze titel: de Halsterenstraat (Charlois), de Tidemanstraat (Delfshaven) en de Desdemonastraat (Hoogvliet). De straten presenteren zich op de avond o.a. met videofilmpjes en worden geïnterviewd. Het publiek beslist met stemkastjes wie de winnaar is. Opzoomerwethouder Sven de Langen reikt de prijzen uit. Als finale vormen alle aanwezigen o.l.v. Keimpe de Jong en Arie van der Krogt het grootste Opzoomerkoor alle tijden.

Filmpje hier!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden