Foto: Archieffoto

Angstaanjagende Krampuslauf door centrum Rotterdam tegelijk met Black Friday

Rotterdam - Sinterklaas is weer in het land. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. De goedheiligman is immers een ware kindervriend en duizenden Rotterdamse kindertjes verheugen zich op cadeautjes. Maar de Sint heeft ook een hele duistere variant... Vrijdag 29 november is de zevende editie van de Krampuslauf...

Op die dag, tegelijk met Black Friday, trekt Krampuslauf 7: Rötterdämmerung door het centrum van Rotterdam, een optocht van angstaanjagende varianten op Sint en Piet. Vanwege Black Friday is de route verplaatst naar iets buiten het echte winkelhart van Rotterdam. 

De Krampus is een beestachtige demon uit de folklore in verschillende Midden-Europese landen. De Krampus is in die landen vaak de metgezel van Sint Nicolaas. Hij komt voor in onder andere Oostenrijk, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Italië en Tsjechië. Krampussen zwerven er over de straten en jagen kinderen (en volwassenen) angst aan met roestige bellen en kettingen. Het idee hierachter is dat met de geluiden de kwade geesten die rond midwinter aanwezig zijn verjaagd worden.

Krampuslauf 7: Rötterdämmerung start op de Witte de Withstraatn een gaat vervolgens langs het Museumpark, Mathenesserlaan, Nieuwe Binnenweg, Eendrachtsplein, Oude Binneweg, Westblaak terug naar de Witte de Withstraat. Wil je de Krampussen zien, neem dan langs de route plaats in een van de vele café's. Bar 3, Worm en Zwarte Schaap worden zeker aangedaan.

Voor vragen kun je mailen naar krampusnederland@gmail.com of het facebookevenement volgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden