voorzitters Kiwnemen voorzitters nemen Chamberry in gebruik
voorzitters Kiwnemen voorzitters nemen Chamberry in gebruik (Foto: ver Taka Tuka)

Overhandiging van nieuw speeltoestel in Taka-TukaLand

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze site zetten!

Speeltuin Taka-TukaLand in Rotterdam-Zevenkamp is een speeltoestel rijker. Een bijzonder speeltoestel, omdat kinderen met én zonder beperking samen kunnen spelen. Een toestel ook waar voor kinderen veel te ontdekken valt. Dit speeltoestel is geschonken door de Kiwanis Club Rotterdam als aanleiding van hun 50-jarig bestaan.

Taka-TukaLand is een natuurspeeltuin waar kinderen, binnen de verstedelijkte omgeving, in de vrije natuur kunnen spelen. Het groen is onderdeel van de speeltuin, waar kinderen kunnen klauteren, ontdekken en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. De speeltuin is zo ingericht dat kinderen met én zonder beperking met elkaar kunnen spelen. De paden zijn geschikt voor rolstoelers, zodat ook zij bij alle speeltoestellen kunnen komen.

Kiwanis Club Rotterdam is een serviceclub waarvan de leden elkaar tweemaal per maand ontmoeten op een vaste locatie in Rotterdam. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van deze club is het idee ontstaan om in drie speeltuinen in Rotterdam speeltoestellen te plaatsen waar valide- en invalide kinderen samen mee kunnen spelen. Bij de speeltuin Hillesluis op Rotterdam-Zuid is een invalidetoilet, een rolstoeldraaimolen en een vogelnestschommel gerealiseerd. Bij Plaswijckpark Rotterdam is, voor de nieuwe, milieuvriendelijke trein een aanhangwagen gekomen die speciaal toegankelijk is voor rolstoelers en bij Taka-TukaLand is een zogenaamd Chamberry speeltoestel geplaatst.

Zondag 17 november j.l. is dit speeltoestel officieel overhandigd aan het bestuur van vereniging Taka Tuka. De heer P. van der Hammen van de Stichting Kiwanis Fonds Rotterdam en de heer F. van der Hilst, voorzitter van de vereniging Taka Tuka ondertekenden samen de overeenkomst en openden even later het betreffende speeltoestel. Met dank aan de vele fondsen, die mede dit toestel hebben gefinancierd, is er toch meer mogelijk geworden om kinderen samen te kunnen laten spelen in de buitenlucht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden