Kriebelende bedwantsen veel te vinden in Rotterdamse hotels

Rotterdam -  Afgelopen week besteedde het programma Onrecht! van PowNed aandacht aan twee Rotterdamse hotels die krioelen van de bedwantsen. Deze parasitaire insecten, die zich laven aan mensenbloed en hevig jeukende bulten achterlaten, zijn de laatste jaren aan een zorgwekkende opmars in hotels en hostels bezig.

Geert Koster van Leefbaar Rotterdam vraagt aandacht voor het kriebelende probleem. In een brief aan het college stelt hij een aantal vragen over bedwantsen in Rotterdamse hotels en hostels.  


Vakantiegangers kunnen ongemerkt bedwantsen in hun bagage mee naar huis nemen. Bedwantsen vermenigvuldigen zich in hoog tempo en zijn met reguliere bestrijdingsmiddelen onuitroeibaar. Hiervoor is een hittebehandeling nodig voor de volledige woning. De kosten lopen al snel op tot duizenden euro's. Wanneer te lang gewacht wordt met het bestrijden van bedwantsen kan de plaag zo uit de hand lopen dat een woning gedurende langere tijd onbewoonbaar wordt.

Gastvrijheid
In zijn brief schrijft hij ook dat de nonchalante houding van de manager van de twee Rotterdamse budgethotels in het tv-programma is verontrustend is. Met verwijzing naar de lage overnachtingsprijzen als excuus lijkt hij bedwantsen vergelijkbaar te vinden met een matig ontbijt. Tegelijkertijd is deze gang van zaken allesbehalve een verrassing, aangezien uit reviews online blijkt dat bedwantsen op deze locaties al jaren welig tieren. Desondanks vaart volgend jaar mei ook voor deze hotels de zilvervloot binnen als gevolg van het Songfestival, waarvan bezoekers bereid zijn om duizenden euro's voor hotelovernachtingen af te tikken. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de prijzen die hotels rekenen, maar heeft wel degelijk een rol als het gaat om het bewaken van het imago van Rotterdam en het welzijn van toeristen die onze stad bezoeken. Rotterdam geeft niet bepaald een visitekaartje af wanneer bezoekers duizenden euro's armer en tientallen jeukbulten rijker de stad verlaten. Om nog maar te zwijgen van het risico dat zij later als kers op de taart ook nog even hun woning mogen laten strippen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden