(Foto: @eisvrij op Twitter)
(Foto: @eisvrij op Twitter)

Kinderen testen hoeveel een vorkheftruck kan tillen

Rotterdam - De kinderen van de Nelson Mandelaschool die eisvrij hadden bij Carpetright wilden maar niet geloven dat de vorkheftruck 1.500 kg kon optillen. Dat loste de bedrijfsleider op met een demonstratie: de kinderen mochten allemaal op de vork gaan zitten.

Bij het Rotterdamse initiatief 'eisvrij' gaan kinderen onder schooltijd in kleine groepen op stap, zonder dat ze vooraf weten wat ze gaan doen. Ze krijgen telkens een kijkje achter de schermen bij één van de 500 bedrijven en instellingen in de regio Rotterdam waar 'eisvrij' mee samenwerkt. Op deze manier verbreden ze hun horizon, zien ze in praktijk wat er komt kijken bij het leven en werken in de stad en maken ze op ontspannen manier kennis met allerlei beroepen. Ook hun ouders mogen mee op stap.

Eisvrij is een dienst van Humankind, de grootste non-profit aanbieder in kinderopvang en -ontwikkeling in Nederland. Ouders van kinderen die 'eisvrij' krijgen, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten vanuit de overheid. Scholen of ouders die interesse hebben, kunnen voor meer informatie terecht op: www.eisvrij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden