Roland Vonk
Roland Vonk

Voorlezen en signeren door Roland Vonk bij Boekhandel Snoek

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze site zetten!

De bekende Rotterdamse muziekverzamelaar, schrijver en radiopresentator zal op zaterdag 23 november zijn boek De muzikale voddenman van een handtekening en een opdracht voorzien voor zijn fans bij Boekhandel Snoek. Ook zal Roland voorlezen uit zijn nieuwe bundel. Vanaf 15.00 uur

Zijn programma’s bij Radio Rijnmond zijn voor hem het perfecte alibi te speuren in archieven, oude artiesten op te zoeken, zelf opnames te maken en als zelfbenoemde Muzikale Voddenman platen op te halen bij radioluisteraars. Al die geduldige speurtochten leveren behalve muziek veel innemende verhalen op óver muziek en óver het merkwaardige fenomeen van het verzamelen. Deze verhalen worden nu voor het eerst gebundeld. Vonk is overigens nog lang niet klaar met de zoektocht naar bijzondere of vergeten verhalen over liedjes. "Het grote boek over de levens van artiesten uit het variété in de jaren '40, '50 en '60 moet nog komen. Dat is wel een beetje mijn magnum opus wat nog moet komen”.

‘De Muzikale Voddenman’ is het tweede boek van Roland Vonk. In 2017 oogstte hij applaus met de verhalenbundel ‘Dat moet nog blijken’, vol nonchalante observaties uit het dagelijks leven. Het leverde hem de bijnaam ‘ de Simon Carmiggelt van de Bergsingel’ op.

Roland Vonk (1959) maakt al tientallen jaren programma’s voor achtereenvolgens Stads TV Rotterdam, TV Rijnmond en Radio Rijnmond, vooral over muziek. Bij gebrek aan concurrentie mag hij zich de grootste verzamelaar van Rotterdamse muziek noemen. Vonk woont, met vrouw en hond, te midden van een gigantische hoeveelheid cd’s, lp’s, singletjes en 78-toerenplaten. Hij is ook betrokken geweest bij meerdere cd-uitgaven. Na een studie rechten is hij zijn journalistieke bestaan begonnen bij de schrijvende pers. Een huis-aan-huisblad, de krant Het Vrije Volk en diverse tijdschriften.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden