Foto: AADHOOGENDOORN

Grote belangstelling voor opening De Wasserij

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze site zetten!

Dit weekend bezochten ruim 2000 mensen de opening van De Wasserij. Deze nieuwe broedplek in Rotterdam huisvest een community van innovatieve modepioniers, die het modesysteem willen veranderen. Ontwerpers, makers, stylisten, fotografen, agenten en PR-specialisten, maar ook studenten. Het is voor het eerst in Nederland dat de hele modeketen samenkomt en waar iedereen samen optrekt om een hoger doel te bereiken. De Wasserij vierde de opening met het Getting Closer Fashion Festival. Het thema Love your locals liep als een rode draad door de programmering.

Vrijdagavond 15 november opende wethouder Said Kasmi De Wasserij, in aanwezigheid van een kleurrijk publiek. 'Wat een energie! Het bruist hier in De Wasserij!' zei de wethouder, die voor de gelegenheid gekleed ging in een pak van ontwerper Mevan Kaluarachchi, een van de residents van De Wasserij.

Zaterdag en zondag stonden de deuren van De Wasserij wijd open voor publiek. Van 's ochtends vroeg tot 'savonds laat was het in de Sint Agathastraat een komen en gaan van belangstellenden: jong, oud, fashion lover, buurtbewoner. Allemaal waren ze nieuwsgierig naar de transformatie van de oude, industriële wasserij die een tweede leven heeft gekregen als fashion hub. Binnen konden ze zich laven aan de creaties van talloze ontwerpers. Ze bezochten talks, workshops en filmvertoningen, sloten aan bij tours door het gebouw en de buurt, of keken zelf rond. Alle residents van De Wasserij – ontwerpers, fotografen, stylisten – hielden open studio. Bezoekers lieten zich inspireren door de verhalen over lokaal produceren, natuurlijke grondstoffen, circulaire materialen, verven met pigment uit bacteriën, genderfluïde modecollecties en kledingstukken die bedoeld zijn om een leven lang plezier van te hebben. Geshopt werd er ook, maar dan wel verantwoord. Vele bezoekers verlieten het pand met een mooi vintage item in de tas.
Met de opening van De Wasserij heeft Rotterdam er een plek bij, waar modepioniers samen bouwen aan een beter, meer verantwoord modesysteem. Maar ook aan een gezond creatief ecosysteem in de stad Rotterdam. De komende tijd zal De Wasserij het aantal residents uitbreiden, in totaal is er plek voor 50 studio's. Op dit moment zijn er 40 gevuld. Meer publieksactiviteiten zullen in 2020 volgen.

De Wasserij is een project van Broedplaatsen Rotterdam B.V., een dochteronderneming van SKAR. De Wasserij is ontstaan op initiatief van SKAR, STIPO, Stad2 en Vanschagen Architecten en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad, en met steun van Stichting ter Bevordering van Volkskracht, het Job Dura Fonds en Gemeente Rotterdam.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden