Groot feest in Plaswijckpark op KinderrechtenFestival 2019

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze site zetten!

Het Kinderrechtenverdrag bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit te vieren werd het KinderrechtenFestival dit jaar groots gevierd in Plaswijckpark, in samenwerking met UNICEF, Gemeente Rotterdam en Thuis Op Straat (TOS).

Maar liefst 1360 kinderen en hun ouders bezochten afgelopen zondag het KinderrechtenFestival. De kinderen konden de hele dag gratis spelen in het familiepark en op een leuke manier kennismaken met kinderrechten. Er werden binnen en buiten in totaal 30 activiteiten georganiseerd. Van een kinderrechtenbingo, sport en dans tot schminken en een waterspel. Het festival werd speciaal georganiseerd voor kinderen die te maken hebben met de gevolgen van armoede, zodat het voor hen ook een keer mogelijk was Plaswijckpark te bezoeken. Veel verschillende organisaties werkten mee aan deze dag, zoals Bforyou, DIA, DOCK, PIT010, De Katrol en Wmo Radar.

Het KinderrechtenFestival werd officieel geopend door Wethouder Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme), Suzanne Laszlo, Directeur UNICEF Nederland, Peter Steenbergen, Algemeen Directeur Thuis op Straat en Esther Duijnisveld, Teamleider Plaswijckpark.

Als bonus reikte Plaswijckpark een cheque uit voor 30 kinderfeestjes aan Thuis Op Straat. "Kinderen die normaal niet zouden kunnen komen, kunnen op deze manier ook een keer met hun vriendjes en familie hun kinderfeestje vieren in Plaswijckpark", aldus Fred Nijveld, Parkmanager van Plaswijckpark.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden