Huwelijk gevierd met fakkels, toeteren, door rood rijden etc.. etc... Liefst 30 boetes, 3000 euro

Rotterdam - Hoewel ondertussen toch bekend moet zijn dat de politie al een tijde extra streng toezicht houdt op al te uitbundige trouwstoeten, was het gisteren toch weer raak. Op de Lavendelstraat in Rotterdam-Zuid werd een huwelijk gevierd met het hinderen van het verkeer, door rood licht rijden, toeteren en fakkels afsteken.

De bestuurders van de trouwstoet kregen samen 30 bekeuringen voor hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag. In totaal ging het om een bedrag van 3000 euro. 

Regelmatig krijgen agenten meldingen over trouwstoeten die alle regels aan hun laars lappen. Wegen blokkeren, door rood rijden, toeteren, uit de ramen hangen, fakkels afsteken en nog veel meer hinderlijk en soms levensgevaarlijk gedrag.

Gisteren kwam er rond 16.00 uur een melding binnen omdat een trouwstoet van zo'n 30 voertuigen zorgde voor asociaal rijgedrag en daarbij de veiligheid van andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar bracht.

De stoet reed vanuit de Walravenbuurt, over de Strevelsweg in de richting van Bloemhof. Een deel van de groep had de auto geparkeerd in de parkeervakken maar een ander deel stond op de stoep en midden op straat geparkeerd. 30 bestuurders kregen hiervoor een bekeuring.

Om de problemen met trouwstoeten in de stad te beteugelen, moeten deze vanaf 2020 vooraf gemeld worden bij de gemeente.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden