Sinterklaas die net is aangekomen en burgemeester Aboutaleb. Op de achtergrond dansen de Pieten.
Sinterklaas die net is aangekomen en burgemeester Aboutaleb. Op de achtergrond dansen de Pieten. (Foto: Demi Meder)

Hij is er weer.... die lieve goede Sint!

Rotterdam - Zie ginds kwam de Spido-boot in Rotterdam aan! Hij bracht ons Sint Nicolaas, we zagen hem al staan! Vandaag kwam de goedheiligman weer aan in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb verwelkomde de Sint in onze stad. Er werd ook erg veel gedanst en gezongen door de Rotterdamse kinderen!

door Demi Meder

Rond een uur of 1 kwam de Sint aan in Rotterdam bij het Willemsplein. Hij meerde aan in het gloednieuwe schip van de Spido genaamd 'Prinses Amalia'. Ondanks de kou, waren er veel kinderen met hun ouders komen kijken. Op het podium werden er liedjes gezongen en werd de Sint ontvangen door burgemeester Aboutaleb. Snoepgoed ontbrak natuurlijk ook niet! De kinderen kregen handjesvol pepernoten van de vrolijke enthousiaste Pieten met roetvegen. De burgemeester is erg blij met deze nieuwe Pieten. ''Ik ben trots dat Rotterdam voorloper is wat betreft het nieuwe uiterlijk van de Pieten.'' Hij hoopt ook dat alle kinderen in Rotterdam een mooie tijd tegemoet gaan. ''Laten we niet vergeten dat er nog altijd veel arme kindjes zijn in de stad. Hopelijk wordt het ook voor hen een mooi feest.''

Voorzorgsmaatregelen

Het leek vandaag allemaal rustig te verlopen. Maar er waren wel veel voorzorgsmaatregelen genomen. Op de Erasmusbrug, wat vorig jaar nog het decor van conflicten tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet was, stonden vandaag witte schermen waardoor vanaf het plein niet te zien was wat zich daar afspeelde. Ook was er veel politie op de been. Het bleek overbodig: anders dan vorig jaar werd er geen spandoek van de brug afgerold en ook was er geen confrontatie tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. 

Zwarte Pieten

Zwarte Pieten hebben later op de dag roetveeg-Pieten in niet al te vleiende bewoordingen aangesproken op hun uiterlijk. De egaal geschminkte Pieten staan niet op de loonlijst van de Sinterklaas die vanmiddag aanmeerde bij het Willemsplein, want die nam dit jaar alleen de roetveeg-Pieten mee. De politie Rotterdam hield de zwarte pieten in de gaten: eentje werd er ter hoogte van het stadhuis preventief gefouilleerd.

Meer berichten