Erasmus Universiteit roept studenten in Hongkong terug

Rotterdam - De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) adviseert haar studenten die voor studie in Hongkong zijn om zo snel mogelijk terug te komen naar Nederland. De situatie in Hongkong is de afgelopen dagen snel geëscaleerd. De Chinese University of Hong Kong is momenteel het toneel van confrontaties tussen activisten en de autoriteiten.

De situatie in Hongkong verergerde erg snel nadat een activist begin november overleed bij de protesten. Op City University Hong Kong hebben ook ongeregeldheden plaatsgevonden. Het reisadvies naar Hongkong van het Ministerie van Buitenlandse zaken is onlangs veranderd van 'groen' naar 'geel'.

Aan het begin van het semester studeerden 74 studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Hongkong. Een klein deel daarvan is al terug in Nederland. De studenten die nu nog in Hongkong verblijven, dienen zelf hun terugvlucht te regelen. Studenten die de gemaakte kosten voor een terugvlucht niet via hun reisverzekering vergoed krijgen, kunnen de gemaakte kosten bij de EUR, afdeling Education and Student Affairs, declareren. Na terugkomst bekijkt de betreffende faculteit samen met de studenten wat te doen met mogelijke studievertraging. De EUR vindt in dit stadium de veiligheid van de studenten de hoogste prioriteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden