Arrestaties voor vechtpartijen tussen jeugdbendes in de bus

Rotterdam - De politie heeft vier jongeren tussen de 16 en 20 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij in bus 70 in Charlois op donderdag 17 oktober.

Die avond vonden op de Slinge, Asterlo en Schere diverse vechtpartijen plaats. Groepen jongeren zochten elkaar op en zaten elkaar achterna. Daarbij werd ook gestoken. In de straat Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen, en een andere jongen met een steekwond meldde zich bij een ziekenhuis.

Aanhoudingen
De verdachten werden in hun woningen in Hoogvliet en Rotterdam-Zuid aangehouden, onder toeziend oog van hun ouders. Vrijdag worden de vier voorgeleid aan de rechter-commissaris. Mogelijk volgen meer aanhoudingen.

Aanpak wapenbezit jongeren
In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief, die de confrontatie met elkaar aangaan. Daarbij schuwen ze geweld niet. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar. 

Gemeente, politie en OM hebben een integrale aanpak afgesproken. De komende periode is er verscherpt toezicht en zijn er preventieve fouilleeracties door politie en jeugdhandhavers van de gemeente en gesprekken door wijkagenten. De ouders en scholen worden gewezen op hun verantwoordelijkheid als ouder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden