Circustent met BigScreen
Circustent met BigScreen (Foto: Mick Willemsen)

Het Rotterdams Songfestival in Delfshaven

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze site zetten!

'Wij organiseren het Rotterdams Songfestival op 16 mei 2020: de dag van het EurivisieSongfestival in Ahoy.         Wij zijn: het Rotterdams Volkstheater, podium/theater GROUNDS, Bellita Carol/music & coaching, Wijkplatform Delfshaven Zuid en café Verhip. Initiatiefnemer/organisator si Ron van den Bovenkamp - sociaal cultureel ondernemer.

Ons thema: Open up to creativity – develop yourself. Toen bekend werd dat Rotterdam het EUROVISIEsongfestival ging hosten was mijn 1e gedachte: op 16 mei koppelen wij aan de dag van de finale in Ahoy een eigen Rotterdams Songfestival.

Op deze voor Rotterdam speciale dag geven wij het talrijk aanwezige diverse talent uit Rotterdam een uniek podium om zich te presenteren aan het (Rotterdamse) publiek…met een prijzenpakket voor de diverse winnaars. Talent van 18 tot 30 jaar (alle genres, singer/songwriters en zang met –band- begeleiding) kan zich inschrijven bij sing@rdamsongfestival.nl

Wij houden dit event i.s.m. Café Verhip-Lloydkwartier en bouwen naast hen ons festivalterrein op. Daar houden wij de halve-finale en de finale van deze Rotterdamse songcontest, gevolgd door de prijsuitreikingen. Hierna treedt er een bekende Rotterdamse band op die het publiek moet opwarmen voor de live-uitzending van het EurovisieSongfestival, die wij met z’n allen in de grote circustent op een 12m2 Big LEDscreen gaan kijken!                                                                                 Ons festivalterrein bestaat uit : een grote podium met daarachter de grote circustent. Aan weerszijden daarvan 2 koepeltenten, waar o.a. eten en drinken worden aangeboden. Verder zijn er festivalkramen waar diverse Rotterdamse bedrijven/winkeliers goederen aanbieden en zijn er infostands van bv. de Hogeschool Rotterdam en het AlbedaCollege, die daar hun diverse opleidingen promoten. Het geheel wordt afgehekt, er is beveiliging aanwezig plus 10 vrijwilligers om zaken goed te laten verlopen. Gratis toegang!

Dit hele event wordt een Rotterdam-brede presentatie van het beste van Rotterdam op een inspirerend festivalterrein! Lef, karakter en innovatie moeten de Rotterdamse aanpak van 'niet lullen, maar poetsen' uitstralen: WE MAKE IT HAPPEN!

Korte procedure beschrijving aanmelden talent/deelnemers: na een voorselectie van de ingeschreven talenten door deskundige juryleden (zie ook ons regelement), worden er 2 x 10 kandidaten geselecteerd voor de 2 voorrondes in theater GROUNDS – Daarvan gaan op 16 mei 6 kandidaten naar de halve-finale en daarna 3 voor de finale (wederom beoordeeld door een deskundige jury).

Een ontwerp-wedstrijd tussen de grafische opleidingen van het AlbedaCollege en de Willem de Koning Academie gaat onze poster voor het Rotterdams Songfestival2020 opleveren.                                                         Bijzonder cadeau: van het winnende ontwerp van onze poster/flyer laat Mascolori Multiprint Shoes een print maken voor op een paar schoenen voor de winnaar.                                                                                                 We Open We Open Up to Creativity & YES - WE MAKE IT HAPPEN!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden