deze foto is gebruikt voor de cover van het boek "Het leven is goed in Ommoord"
deze foto is gebruikt voor de cover van het boek "Het leven is goed in Ommoord" (Foto: Anton Janssen)

Het leven is goed in Ommoord, een wijk waar mensen lang en naar hun zin wonen

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze site zetten!

Onlangs is van de hand van Ton Kolijn het boek "Het leven is goed in Ommoord" verschenen. Het boek is geschreven op basis van onderzoek en interviews met inwoners van Ommoord en mensen die op een andere wijze bij de wijk zijn betrokken. Ook heeft de schrijver ondersteuning gehad van de Historische Commissie De Ommoordse Polder, die met het uitgebreide archief in woord en beeld over veel informatie beschikt.

Over het algemeen hebben de mensen in Ommoord het naar hun zin en ze wonen er lang. Het gemiddelde inkomen ligt op het middenniveau. De woningen, zowel in de hoog-bouw als in de laagbouw, zijn groot. Vooral het hoogbouwgedeelte is ruim van opzet met veel parkgroen tussen de woongebouwen. Bijna alle voorzieningen, om het leven prettiger te maken, zijn er in de wijk. Zowel de Rotterdamse binnenstad als het buitengebied rond de Rotte zijn vanuit Ommoord snel te bereiken. Met de metro, de auto of op de fiets.

Ommoord is een succesvolle wijk. Niet alleen nu, maar eigenlijk al vanaf het begin. De meeste mensen, die hier komen wonen, doen dat vanuit een bewuste keuze. De ruime woningen trekken hen. De mensen vinden het in deze wijk prettig wonen en blijven een groot deel of zelfs de rest van hun leven hier. Veel mensen verhuizen meerdere malen binnen de wijk.

De wijk Ommoord heeft een lange voorgeschiedenis in de polder Ommoord, die vanaf de middeleeuwen is opgeschreven. Ruim voor het slaan van de eerste paal voor de woonwijk. Het succes van Ommoord geldt voor de afgelopen vijftig jaar, maar de toekomst zal leren of Ommoord een succesvolle wijk blijft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden