CHE Praktijkpabo - leren in de praktijk
CHE Praktijkpabo - leren in de praktijk (Foto: Cornelies fotostudio)

Open Avond Praktijkpabo CHE op Heijbergschool

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto via 'Schrijf mee' op onze site zetten!

Op maandag 25 november (19.30-21.00 uur) is er een voorlichtingsavond op de Heijbergschool in Rotterdam voor geïnteresseerden voor de Praktijkpabo. De Praktijkpabo is een variant van de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs van de CHE waarin leren in de praktijk centraal staat.

Er is behoefte aan leerkrachten op christelijke basisscholen in de regio Rotterdam. Daarom werken schoolverenigingen samen met de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) om studenten op te leiden. Vanaf de eerste week leren de studenten in de praktijk op een basisschool in de omgeving van hun woonplaats. Studenten reizen één dag in de week voor colleges naar Ede. De andere twee dagen staan in het teken van zelfstudie, samenwerken met medestudenten, lesvoorbereiding en begeleiding.

Leerkracht worden in de praktijk
Gerben Schuphof, student Praktijkpabo: “Ik heb bewust voor de Praktijkpabo gekozen. Dit vak leer je het beste in de praktijk. Met deze variant van de opleiding Leraar Basisonderwijs sta je twee dagen per week voor de klas. Van mijn mentor, een leerkracht met veel ervaring, krijg ik advies over een situatie in de klas of hoe ik bijvoorbeeld klassenmanagement kan aanpakken. Ik ga een dag per week naar de CHE en daar verdiep ik mij bijvoorbeeld in lesmethoden, de kennis achter de leerlijnen en hoe het schoolsysteem in elkaar zit. De docenten op de CHE hebben altijd tijd voor je en geven je het gevoel je te steunen en helpen. Ze doen er alles aan om iedereen een eigen leerroute te geven en moedigen je aan je eigen ontwikkeling onder te loep te nemen. De sfeer is persoonlijk en gemoedelijk. Als leerkracht wil ik iedere leerling bereiken op zijn eigen niveau. Ik vind het een uitdaging om aan te sluiten bij wat een kind nodig heeft in de omgang en de manier hoe nieuwe stof wordt aangeboden.”

Zij-instroom en studeren in deeltijd
De CHE biedt diverse varianten om opgeleid te worden tot leerkracht. Voor mensen die een overstap willen maken naar het basisonderwijs is er de vernieuwde deeltijd bacheloropleiding. Deze biedt flexibiliteit om een studie te combineren met eventueel een baan en gezinsleven. In samenwerking met het werkveld biedt de CHE ook zij-instroomtrajecten. Het gaat hierbij om een verkorte, tweejarige opleiding. Met de juiste vooropleiding en ervaring kunnen zij-instromers hun bevoegdheid halen en tegelijkertijd betaald lesgeven in het onderwijs. Ook is er de mogelijkheid om een subsidieaanvraag te doen voor het geschiktheidsonderzoek, de scholing en de begeleiding.

Geïnteresseerden zijn welkom op de Open Avond op de Heijbergschool, Heijbergstraat 2, 3055 PP Rotterdam op maandag 25 november 2019 van 19.30 – 21.00 uur en op de Open Avond in Ede op dinsdag 3 december 2018 (18.30-21.00 uur). Aanmelden via www.che.nl/praktijkpabo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden