Foto: Gemeente Rotterdam
FILMPJE

De Lee Towers heten sinds vandaag ook écht de Lee Towers

Rotterdam - De Lee Towers heten sinds vandaag ook echt de Lee Towers. Burgemeester Aboutaleb heeft aan het einde van de middag de toren die bekend stonden als de Marconitorens officieel geopend en de naam van onze volkszanger Lee Towers gegeven. Twee van de drie Europointtorens bij Marconiplein zijn getransformeerd naar woontorens. De andere toren is de Rotterdam Science Tower. In elk van de twee torens is 40.000 vierkante meter vloeroppervlakte omgebouwd tot woningen van 40 tot 70 vierkante meter groot. In totaal zijn er zo'n 840 appartementen gerealiseerd.

De Europoint torens staan al sinds de jaren zeventig in Merwe-Vierhavens, maar stonden enkele jaren leeg. TB3 & Foolen en Reijs transformeerden de twee leegstaande kantoorpanden naar woningen. Van de 24 verdiepingen zijn de onderste 21 verdiepingen getransformeerd naar woningen voor Young Professionals (starters en jong werkenden). De woningen zijn zo gebouwd dat ze in de toekomst samengevoegd kunnen worden, als huurders andere woonwensen krijgen. 

Met de komst van deze woningen zijn de eerste bewoners in M4H een feit. In M4H werken gemeente en Havenbedrijf Rotterdam samen aan de transformatie van een oud havengebied naar een gemengd gebied met een combinatie van innovatieve maakbedrijven, horeca, evenementen en wonen.

Filmpje? Hier: 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden