Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark


Het Kinderrechtenfestival streek eerder neer op het ss Rotterdam. (Foto: Rob Kamminga)
Het Kinderrechtenfestival streek eerder neer op het ss Rotterdam. (Foto: Rob Kamminga) ( )

Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark

Rotterdam - Het Rotterdamse Kinderrechtenfestival 2019 in Plaswijckpark wordt zondag 17 november bezocht door 1.200 kinderen en hun ouders. Het Kinderrechtenverdrag bestaat 30 jaar. Dat is een mooie reden om het Kinderrechtenfestival dit jaar extra groots te vieren. De organisatie is in handen van Unicef, de gemeente Rotterdam, Plaswijckpark en Thuis Op Straat (TOS).


De kinderen kunnen de hele dag gratis spelen in het mooie familiepark en op een leuke manier kennismaken met Kinderrechten. Er zijn binnen en buiten in totaal 30 extra activiteiten die allemaal te maken hebben met kinderrechten. Van de kinderrechtenbingo, sport en dans tot schminken en een waterspel. Kinderen maken een eigen naambordje en een 'brief aan de burgemeester' in de vorm van een videoboodschap.

Deelname

De kinderen en hun ouders komen uit bijna alle delen van Rotterdam, inclusief Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg. Zij krijgen niet alleen een speciaal entreebewijs, maar ook een dagkaart voor het openbaar vervoer. Vanuit Rozenburg komen de deelnemers met twee grote bussen.

Aan het festival doen vooral kinderen mee die niet vaak de kans krijgen om naar een pretpark te gaan. Hieraan werkten Bforyou, Big Brothers Big Sisters, DIA, DOCK, Humanitas, De Katrol, PIT 010, SOL, Speeltuinvereniging Jeugdveld, Sportspeeltuin Hillesluis, TOS, Vitis Welzijn, Voedselbank en Wmo Radar mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden