Eggs & Marrowbone – The art of the Murder Ballad.
Eggs & Marrowbone – The art of the Murder Ballad. (Foto: )

Moord omgezet in kunst en muziek

Rotterdam - In 2018 werden meer dan 100 kunstenaars gevraagd om een bijdrage te leveren aan een kunstproject rondom het fenomeen 'Murder Ballads'. Zowel gevestigde namen als Nick Cave, Mick Harvey, Alex Roeka, Henk Schiffmacher, Bart Chabot en Meindert Talma, als onbekende kunstenaars leverden kunstwerken aan, variërend van foto's, schilderijen en etsen tot collages, zeefdrukken, gedichten en columns. Het resultaat is vanaf 11 november te koop, de bijbehorende expositie opent zaterdag 9 november in Donner met onder meer een optreden van The Bullfight.


Alle bijdragen zijn gebundeld in een fabelachtig kunstboek, getiteld Eggs & Marrowbone – The art of the Murder Ballad dat op 7 november officieel werd uitgebracht. Om een en ander feestelijk op te luisteren is er dezelfde dag een optreden van The Bullfight in Rotown. Deze Rotterdamse pop-noir band maakte een gelijknamige soundtrack met originele Murder Ballads die bij het boek geleverd wordt. Op de soundtrack zijn gastrollen weggelegd voor onder anderen Birgit Schuurman, Mark Ritsema en The Belladonnas.
Eggs & Marrowbone – The art of the Murder Ballad is in gelimiteerde oplage gedrukt en werd 7 november dus in Rotown gepresenteerd. Vanaf 11 november is het te koop via de (web)winkel, via thebullfight.nl en bij optredens van de band.
Eggs en Marrowbone / The art of the Murder ballad in Rotown. Aanvang: 20.30 uur. Entree gratis.

Opening expositie 9 november
Boekhandel Donner, Coolsingel 119
Gratis entree

Tijd    16:00 - 18:00

16.00 - inloop
16.15 - introductie door Rotterdams popmuzikant en journalist Mark Ritsema (in theater)
16.20 - optreden The Bullfight 
16.45 / 16.50 - einde optreden 
16.50 - 17.30 - borrel in restaurant / kunst bekijken en mogelijkheid tot kopen boek 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden