Rotterdam opent eerste Hely Hub: alle soorten deelvervoer in één!

Rotterdam - Rotterdam's eerste Hely Hub opent sinds dit weekend aan de Hoogstraat in het Hoogkwartier. In de hub staat een divers aanbod aan deelvervoer, wat allemaal gebruikt kan worden via één simpele app. De komst van Hely moet de bewoners van Rotterdam helpen om hun vervoer makkelijker, duurzamer en voordeliger te regelen.


Deelvervoer is geen onbekend concept in Rotterdam en met goede reden; de parkeerdruk stijgt hard, de wegen worden steeds drukker en de lucht wordt meer en meer vervuild. Door je vervoer te delen, in plaats van zelf een auto aan te schaffen, kunnen deze problemen worden verholpen zonder zelf minder flexibel te worden. Zo zie je in Rotterdam regelmatig deelauto's, -scooters, -fietsen en -birò's rijden. 

Hely heeft als missie deelvervoer duurzamer, makkelijker en leuker te maken. Daarom kunnen de bewoners van Rotterdam bij Hely al hun favoriete deelvervoer huren, simpel via één app. De vervoermiddelen staan niet verspreid door de stad, maar altijd op een centrale plek: de Hely Hub. Zo weet iedereen altijd precies waar men het vervoermiddel kan vinden en hoeft niet voor iedere aanbieder en vervoermiddel een apart account aangemaakt te worden.

De voordelen van deelvervoer zijn niet alleen beperkt tot het milieu en het verkeer, ook de buurt plukt er de vruchten van. Dit werd duidelijk tijdens de Mobility Challenge Hoogkwartier. Hierbij lieten dertig bewoners hun auto staan en maakten twee maanden lang alleen gebruik van Hely deelvervoer. De vrijgekomen parkeerplekken werden omgetoverd tot tijdelijke groene plekken. Zo werd het voor de hele buurt zichtbaar wat deelvervoer doet met de openbare ruimte en hoe veel leuker deze kan worden ingericht. De Mobility Challenge Hoogkwartier was een samenwerking tussen Stadslab Hoogkwartier en gemeente Rotterdam, om Rotterdam toekomstbestendig te maken.  

Lees meer over Hely op www.hely.com.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden