Foto: Carolina Linares

De Havenloods blijft ook bij opt-in gewoon huis-aan-huis verspreid worden

Rotterdam - De Havenloods en De Botlek blijven ook volgend jaar gewoon in de Rotterdamse brievenbussen vallen. De gemeente Rotterdam en de huis- aan-huisbladen in de stad hebben vandaag op het stadhuis een overeenkomst getekend die daar borg voor staat. De gemeente gaat per 1 januari het zogenaamde opt-insysteem invoeren om reclamefolders te weren, maar wil wél graag dat alle Rotterdammers hun huis-aan-huiskrant bezorgd blijven krijgen. 'Die worden immers erg goed gewaardeerd.'

Met opt-in wil wethouder Arno Bonte de papierberg in de stad verminderen, vooral de reclamefolders zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Als die folders niet meer huis-aan-huis verspreid kunnen worden, rekent Bonte op drie miljoen kilo minder papierafval. Mensen die wél folders in de bus willen, moeten vanaf 2020 een ja/ja-sticker op hun brievenbus plakken. Huis-aan-huisbladen blijven ook bezorgd worden op adressen zonder sticker. 

Vandaag tekenden de uitgevers DPG Media (die in Rotterdam De Havenloods en De Botlek uitgeeft), West Media (De Hoekse Courant en Rozenburgse Courant) en DMdesk (Natuurlijk Overschie) een Verklaring van Overeenstemming. In die verklaring staat dat de kranten minimaal dertig procent redactie bevatten.

Bonte: "We voorkomen met dat percentage dat slimme reclamejongens hun folders niet als huis-aan-huiskrant gaan verspreiden. En tegelijkertijd kunnen goede, kwalitatieve kranten gewoon bezorgd blijven worden. De huis-aan-huiskranten worden in Rotterdam immers goed gewaardeerd."

Namens De Havenloods en De Botlek ondertekende commercieel directeur Dirk Renders de verklaring: "Dat zijn belangrijke kranten voor Rotterdam, maar ook voor DPG Media. Ik ben dan ook heel blij dat we er op deze manier samen zijn uitgekomen en deze verbinding met de gemeente Rotterdam hebben kunnen maken.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden