The New Shopping Bag in Rotterdams groenwitgroen is weer te koop!

Foto: JAN

Rotterdam - Er komt een tweede kans voor iedereen die achter het net viste van The New Shopping Bag in 'Wena & Rotte': het Rotterdamse groen-wit-groen. Het vervolg op de zeer populaire tas, die in enkele dagen uitverkocht, is gemaakt van 100% gerecycled ripstop nylon.


Deze special edition is een ode van Susan Bijl aan Rotterdam en Rotterdammers. De witte kleur 'Rotte' verwijst naar de rivier de Rotte. De groene kleur 'Wena' verwijst naar het Hof van Wena dat ongeveer op de plaats van het voormalig Station Hofplein stond. De heruitgave volgt na een zeer succesvolle lancering in het voorjaar, toen de tas in enkele dagen uitverkocht. Je hoeft dan ook niet lang te zoeken voor je iemand met de tas op de Rotterdamse straten spot.

Verduurzaming

Susan Bijl is al 19 jaar bezig met het steeds verder verduurzamen van het productieproces. De tas werd in 2000 bedacht als duurzaam alternatief voor de plastic tasjes die je in de supermarkt krijgt. Met deze heruitgave van SUSAN BIJL ? Rotterdam zet SUSAN BIJL een belangrijke stap in de vergroening van The New Shopping Bag, nu dit de eerste collectie is die 100% van gerecycled materiaal is gemaakt. Ook wordt de plastic verpakking van de tas vervangen door een papieren wikkel.

Rotterdam Tourist Information

Voor de realisatie van The New Shopping Bag in de Rotterdamse kleuren werkt Susan Bijl samen met Rotterdam Tourist Information, een onderdeel van Rotterdam Partners de citymarketingorganisatie van de stad. Rotterdam Tourist Information verkoopt op de locaties Coolsingel, Rotterdam Centraal en Hoek van Holland cadeaus en souvenirs aan toeristen en Rotterdammers. 'Wena & Rotte' van Susan Bijl is vanaf 15 november exclusief te koop bij Rotterdam Tourist Information en de flagship store van Susan Bijl. 

Cleanup Walk

Voorafgaand aan de lancering vindt van 15.00 tot 17.00 organiseert Susan Bijl samen met Recycled Island Foundation een Cleanup Walk door Rotterdam, om de straten en oevers schoon te maken van plasticvervuiling en zo te voorkomen dat dit rondzwervend afval in de Maas en de oceaan terecht komt. Dit plastic wordt door Recycled Island Foundation gerecycled en hergebruikt voor de bouw van nieuwe plasticvangers, drijvende parken en meubilair.

Rotterdam Tourist Information, SUSAN BIJL en Recycled Island Foundation nodigen iedereen uit aan deze opruimwandeling deel te nemen. Aansluitend vindt de lancering van de tas met borrel plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden