Wat is er in de kerstperiode nou leuker dan een bezoek aan Kerstcircus Ahoy? Kerstcircus Ahoy is een klassiek circus voor jong en oud met spectaculaire en verrassende acts! De behendigste acrobaten van over de hele wereld, hilarische clowns en innemende dierennummers schitteren van 22 t/m 30 decembe
Wat is er in de kerstperiode nou leuker dan een bezoek aan Kerstcircus Ahoy? Kerstcircus Ahoy is een klassiek circus voor jong en oud met spectaculaire en verrassende acts! De behendigste acrobaten van over de hele wereld, hilarische clowns en innemende dierennummers schitteren van 22 t/m 30 decembe (Foto: Charles Batenburg)

Tien circusacts van wereldniveau naar Ahoy

Rotterdam - Goed nieuws voor de circusliefhebber: het programma voor de 49ste editie van Kerstcircus Ahoy is rond. Van 21 tot en met 30 december schitteren opnieuw de allergrootste circushelden in de Rotterdamse piste om het hooggeëerde publiek een onvergetelijke show te presenteren. Circusproducent Fernand Banning selecteerde hoogstpersoonlijk tien nummers van wereldformaat, die Rotterdam Ahoy zullen omtoveren tot een circusparadijs voor jong en oud.


Al eerder werd de dubbele Wheel of Death van Mustafa Danguir en de tango-en-jongleerdans van de in Rotterdam wonende Emily en Menno van Dyke aangekondigd. Dit gezelschap wordt uitgebreid met acht hoogstaande acts.
Een circus is niet compleet zonder de grappen en grollen van een clown. Een van de besten in het vak is repriseclown Don Christian die dit jaar terugkomt naar Ahoy met drie hilarische, nieuwe verrassingsoptredens. Een paardenspektakel kan natuurlijk niet ontbreken in de piste van het Ahoy Theater. De Duitser Karl Trunk, een van de bekendste paardentrainers ter wereld, brengt een vrijheidskuur in de ring met een bonte verzameling paarden - van gigantische Tinkers tot de allerkleinste Shetlandpony's. Mustafa Danguir en zijn Marokkaanse troupe bewijzen met hun tweede optreden een veelzijdige formatie van wereldklasse te zijn: met souplesse, loodzwaar 'bouwwerk' en timing worden indrukwekkende menselijke constructies gemaakt. De Duitse alleskunner Sandro Montez heeft zich toegelegd op een van de meest onvoorspelbare viervoeters, een groep jonge honden, in een komisch nummer vol tempo. Het Russische Aerial Ring Trio komt met een oogverblindend luchtnummer, waarbij het trio in een ronddraaiende kubus meters boven de piste oefeningen uitvoert van balans en kracht. De Ethiopische acrobaten van Axum Troupe zijn ware meesters in Ikarian Games. Dit is een act waarbij twee leden op hun rug liggen en de andere twee leden met hun voeten opvangen, terwijl ze indrukwekkend hoog over en weer springen. Katten lijken onmogelijk te trainen, maar de Russin Anelya Ross dacht daar anders over. Zij heeft van haar katten ras-circusartiesten gemaakt. Ze balanceren op de voorpoten, dansen op ballen en 'tijgeren' zelfs over twee dwarsliggers. Als kers op de taart is het Hongaarse jonge talent Kevin Richter dit jaar van de partij met een sensationeel springplanknummer waarbij het gezelschap letterlijk door de piste vliegt met salto's en andere razendsnelle luchttrucs. Dit alles onder de unieke begeleiding van een traditioneel live circusorkest.

Tickets en info
Kaarten voor Kerstcircus Ahoy zijn verkrijgbaar via Ticketmaster of via de kassa van Ahoy (telefonisch via 0900-2352469 ( € 0,45 p/m) - maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur). Ticketinfo: www.kerstcircus.nl/tickets 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden