Metrostation ss Rotterdam als nieuwe escape room

Rotterdam - Het ss Rotterdam opent vanaf 7 november de 'gangway' voor een nieuwe escape room… de Metro. Het idee ontstond in nauwe samenwerking met Rotterdamse vervoersbedrijf RET nadat het bedrijf vorig jaar het 50-jarig jubileum van de metro in Rotterdam vierde. De afgelopen 50 jaar heeft de RET haar metronetwerk stukje bij beetje uitgebouwd tot het meer dan honderd kilometer tellende netwerk dat er nu ligt.


In escape room 'de Metro' waant de 'escaper' zich in een heuse metro die is nagebouwd in het schip. De deadline van een uur betekent dat de spelers allerlei opdrachten moeten uitvoeren in de metro om uiteindelijk op tijd vanaf Centraal Station Rotterdam bij 'metrostation' ss Rotterdam te komen om de afvaart van het schip naar New York te halen.

Aan de escape room is een klein jaar gewerkt in samenwerking met meerdere bedrijven. Vorm & Decor is de uitdaging aangegaan om een heuse metro na te bouwen én deze te plaatsen in het schip. Amaze Escape droeg zorg voor de vele technische gadgets in de ruimte. De RET leverde authentiek materiaal, inclusief de alom bekende gele M op het metrostation, en het Escape Team van het ss Rotterdam zorgde voor het creatieve plan.

Escape Room Metro is te boeken voor groepen vanaf 2 tot maximaal 6 personen via: https://ssrotterdam.nl/escaperoom. Deze nieuwste escape room is de gehele week tussen 11:30 uur en 23:00 uur geopend.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden