Op de foto zien we een gedeelte van de setting van de gameclub waarbij we kunnen zien hoe kids van verschillende achtergronden allen gezellig met elkaar kunnen zitten gamen.
Op de foto zien we een gedeelte van de setting van de gameclub waarbij we kunnen zien hoe kids van verschillende achtergronden allen gezellig met elkaar kunnen zitten gamen. (Foto: Eline Deurloo)

Gameclub Delfshaven maakt gamen sociaal

Rotterdam - In Delfshaven is een nieuw initiatief van start gegaan: Gameclub Delfshaven. Wekelijks komen kinderen samen om te gamen. Het initiatief moet bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen in de wijk.

Sociaal en leerzaam
De Gameclub Delfshaven is een wekelijkse bijeenkomst voor jongeren uit de wijk en maakt van gamen een sociale aangelegenheid. Na afloop van de eerste editie gaven de ouders en de kinderen aan het fijn te vinden dat ze in het echt samen met andere kinderen kunnen gamen.

Naast het sociale aspect wordt er door de initiatiefnemers ook het educatief aspect benadrukt. Er worden namelijk micro-lessen gegeven waarbij er wordt stil gestaan bij onder andere gezondheid, beweging en voeding. Naast deze micro-lessen kunnen kinderen ook cursussen volgen met onderwerpen als fotografie, animatie, beats maken en game design.

Laagdrempelig
Delfshaven kent naast Feijenoord de hoogste armoedecijfers in Rotterdam. Alle scholen zeggen gevolgen van armoede bij hun leerlingen te zien. Zo hebben de kinderen minder ontwikkelingskansen, minder taalvaardigheid en opvoedingsproblemen. De Gameclub is een plek waar deze jongeren op een laagdrempelige manier bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Spelenderwijs steken de kinderen wat op, tijdens de micro-lessen én ook van elkaar. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd om samen te werken en kennis te maken met kinderen die op een andere school zitten.

De Gameclub
De initiatiefnemers van de Gameclub zijn Media Atelier Delfshaven en The Challenge Room. Deze partijen hebben de krachten gebundeld om dit vooruitstrevende programma voor kinderen op te stellen. Het ochtendprogramma is voor kinderen van 8 t/m 12 en het middagprogramma is voor kinderen van 13 t/m 16 jaar en is elke zondag op de locatie van Media Atelier Delfshaven aan de Havenstraat 197. Voor meer informatie of om je aan te melden kan je naar mediaatelierdelfshaven.nl of thechallengeroom.eu.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden