Gymzaal Klein Coolstraat heeft nu een ledvloer waarmee je belijning aan en uit kunt zetten.
Gymzaal Klein Coolstraat heeft nu een ledvloer waarmee je belijning aan en uit kunt zetten.

Futuristische sportlessen met smartwall en interactieve lijnen

Rotterdam - In het klaslokaal heeft een digibord het ouderwetse krijtbord vervangen, maar in een doorsnee gymzaal zijn de bok, het paard en de kast nog steeds het vaste inventaris. Maar bij Gymzaal Klein Coolstraat niet meer! Met een ledvloer, smartwall en een hijsunit is de zaal het startpunt van modern sporten en bewegen.

Sportbedrijf Rotterdam gaat gymzalen in Rotterdam afstoffen. Want eerlijk gezegd zijn de gymzalen in de afgelopen decennia nauwelijks veranderd. Daar komt verandering in, te beginnen met Gymzaal Klein Coolstraat.

Wat is er allemaal nieuw?
In deze gymzaal is een ledvloer aangebracht waarmee je allerlei belijningen aan en uit kunt zetten. Er is een interactieve smartwall voor oneindig veel mikspelletjes. Aan het plafond hangen elektrisch bedienbare hijsunits waarin allerlei klim en schommelmateriaal kan worden gehangen en aan de wand is een walljumper bevestigd, een soort trampoline die niet alleen horizontaal gebruikt kan worden maar ook in een hoek voor bijvoorbeeld freerunnen. Er is een goede licht- en geluidsinstallatie en er is allerlei digitaal en interactief spelmateriaal aangeschaft waarmee de gymdocent allerlei nieuwe spelvormen kan aanbieden.

Showcase
Gymzaal Klein Coolstraat wordt de showcase van Sportbedrijf Rotterdam; een zaal om samen met de gebruikers te gaan ervaren wat werkt en wat niet. Voor bewegingsonderwijs en voor ander sportaanbod. Aan de hand van de leerpunten in deze zaal, maakt Sportbedrijf Rotterdam een plan om meer gymzalen aan te pakken in de toekomst. Ook is deze locatie bedoeld om zoveel mogelijk mensen te inspireren om anders te denken over sport- en beweegaanbod, buiten de bestaande kaders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden